Skip to main content

Wismar

Wismar är en mysig och lättbesökt tysk hamnstad belägen vid Östersjön. Staden var med i handelsförbundet Hansan som många andra nordtyska städer. Under en tid var staden även i svensk ägo. På det fina marknadstorget finns den gamla restaurangen ”Alter Schwede”, som ligger i Wismars äldsta byggnad. Det ståtliga tornet från Marienkirche är också värt ett besök. Nere vid hamnen finns massor av små stånd som säljer färsk och rökt fisk, färska och rökta räkor och goda smörgåsar.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Wismar

Efter avklarad uppsamling beger vi oss söderut, vi tar fika stopp utmed vägen. Snart ser vi färjorna som skall ta oss till Danmark, och ett par timmar senare tar vi färjan till Puttgarden. Därefter har vi några timmar kvar till Wismar och vårt mysiga och trevliga hotell, nära hamnen. Intill hotellet ligger det charmiga huset över kanalen. I vårt hotell ligger även en trevlig och populär pub. Middagen äter vi på egen hand, i närheten av hotellet ligger bland annat ett trevligt bryggeri med restaurang och tvärs över gatan och kanalen ligger flera trevliga fiskrestauranger.

Dag 2: Wismar

Då har vi en heldag att spendera i Wismar. Ta en promenad upp till marknadstorget, där finns flera caféer och restauranger. Här ligger också många gamla och fina byggnader som vattenreservoaren, Marienkirche och Rådhuset. Missa inte Schweinebrücke, en egendomlig bro med grisar i varje hörn. Middag på egen hand även denna kväll. Om man önskar äta på restaurangen Alter Schwede bör man boka detta kanske redan på fredagen eller innan avresa (bokas ej av MK).

Dag 3: Wismar – Hemorten

Då var det dags att ta farväl av Wismar för denna gång. Vi tar samma väg som på utresan och i mån av tid så gör vi stopp för lite gränshandel. Vi anländer svensk mark och där gör vi sedvanligt mat stopp.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserFrån pris
2024-10-04Hotel New Orleans, WismarMer än 83 295:-BokaMer information

Hotell

Hotel New Orleans, Wismar
Hotel New Orleans, Wismar
Hotel New Orleans ligger i hjärtat av Wismar mittemot gamla hamnen. Hotellet är inrett i typisk amerikansk södern stil och i restaurangen kan du njuta av typisk mat från "södern" Läs mer om hotellet h...
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara