Skip to main content

Zillertal vandring

Zillerdalen öster om Innsbruck i Tyrolen är lika populär på sommaren som under vintersäsongen. De grönskande alperna i dalgången förvandlas till är ett vandringsparadis för vandringsentusiaster i alla åldrar. På vår resa bor vi fyra nätter i den lilla byn Stumm och gör gemensamma vandringsutflykter. En av dagarna vandrar vi längsTyrolens största sjö, den grönskimrande Achensee. Under kvällarna njuter vi av den genuina tyrolerkulturen och äter goda middagar på vårt hotell.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Berlin

Vi startar vår resa söderut och via Danmark tar vi oss vidare med färja över till Tyskland. Vi passerar Rostock och når snart vårt hotell i utkanten av Berlin. Efter incheckning serveras vi en gemensam middag.

Dag 2: Berlin – Stumm

Vi fortsätter vår resa söderut och passerar Leipzig och München.I södra Bayern siktar vi Alperna i horisonten och vi når den österrikiska gränsen vid Kufstein. Vi fortsätter sedan till Zillertal där vi bor fyra nätter i byn Stumm. Vårt trivsamma tyrolerhotell serverar en gemensam middag samtliga kvällar.

Dag 3-5: Zillertal med vandring

Samtliga dagar äter vi frukost och middag på vårt hotell i Stumm. Under dagarna erbjuder vi ett par gemensamma vandringar i Zillerdalen. Vi vandrar ca 6-10 km per vandring och till olika områden i den vackra dalgången. Vi håller ett behagligt tempo som passar alla med god grundkondition.

En av dagarna gör vi en utflykt till Achensee norr om Zillertal och här gör vi en båttur på den smaragdgröna sjön, En av dagarna tar vi oss till den välkända skidorten Mayrhofen, som också är dalens huvudort. Här finns gott om butiker, cafeér och restauranger.

Vandringsrekommendationer.

Våra vandringar är anpassade för att passa alla som känner sig friska och har god grundkondition. Alla bör använda grova skor med rejäl sula eller allra helst vandringskängor. Vandringsstavar är inte nödvändigt men är ett utmärkt hjälpmedel som kan rekommenderas. Vi rekommenderar även att ta med ryggsäck, vattenflaska, ombyteskläder med regnskydd och solskyddsprodukter.

Dag 6: Stumm – Berlin

Vi lämnar Zillertal och reser norrut genom Bayerns kuperade landskap. Under början av kvällen når vi Berlin och vårt övernattningshotell där vi avslutar dagen med en gemensam middag.

Dag 7: Berlin – Hemorten

Det är dags att lämna Tyskland för denna gång. Med många härliga intryck reser vi vidare sista biten hemåt via Danmark, och snart når vi åter svensk mark

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserFrån pris
2024-07-07Hotel Zum Pinzger, Stumm49 195:-BokaMer information

Hotell

Hotel Zum Pinzger, Stumm
Hotel Zum Pinzger, Stumm
Detta mysiga hotell ligger i hjärtat av Stumm. Hotellet är inrett i typsik Österrikisk stil och har en egen restaurang där vi njuter av gemensama middagar. För den som vill erbjuder hotellet ett egen...
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara