Skip to main content

Zillertal vandring

Zillerdalen öster om Innsbruck i Tyrolen är lika populär på sommaren som under vintersäsongen. De grönskande alperna i dalgången förvandlas till ett vandringsparadis för vandringsentusiaster i alla åldrar. På vår resa bor vi fem nätter i den lilla byn Stumm och gör gemensamma vandringsutflykter. En av dagarna vandrar vi längs Tyrolens största sjö, den grönskimrande Achensee. Under kvällarna njuter vi av den genuina tyrolerkulturen och äter goda middagar på vårt hotell.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Berlin

Vi startar vår resa söderut och via Danmark tar vi oss vidare med färja över till Tyskland. Vi passerar Rostock och når snart vårt hotell i utkanten av Berlin. Efter incheckning serveras vi en gemensam middag.

Dag 2: Berlin – Stumm

Vi fortsätter vår resa söderut och passerar Leipzig och München. I södra Bayern siktar vi Alperna i horisonten och vi når den österrikiska gränsen vid Kufstein. Vi fortsätter sedan till Zillertal där vi bor fem nätter i byn Stumm. Vårt trivsamma tyrolerhotell serverar en gemensam middag samtliga kvällar.

Dag 3-6: Zillertal med vandring

Samtliga dagar äter vi frukost och middag på vårt hotell. Under dagarna erbjuder vi fyra gemensamma vandringar i Zillertal. Vi vandrar cirka 6-10 kilometer per vandring och åker till olika vackra områden i dalgången. Vi håller ett behagligt tempo som passar alla med god grundkondition.

En av dagarna vandrar vi vid den underbara Achensee norr om Zillertal och denna dag gör vi även en båtutflykt på den smaragdgröna sjön. En av eftermiddagarna upplever vi även den smalspåriga järnvägen som går genom dalgången och åker tåg till Mayrhofen som är dalens huvudort. Här finns gott om butiker, caféer och restauranger.

Vandringsrekommendationer.

Våra vandringar är anpassade för att passa alla som känner sig friska och har god grundkondition. Alla bör använda grova skor med rejäl sula eller allra helst vandringskängor. Vandringsstavar är inte nödvändigt men är ett utmärkt hjälpmedel som kan rekommenderas. Vi rekommenderar även att ta med ryggsäck, vattenflaska, ombyteskläder med regnskydd och solskyddsprodukter.

Dag 7: Stumm – Berlin

Vi lämnar Zillertal och reser norrut genom Bayerns kuperade landskap. Under början av kvällen når vi Berlin och vårt övernattningshotell där vi avslutar dagen med en gemensam middag.

Dag 8: Berlin – Hemorten

Det är dags att lämna Tyskland för denna gång. Med många härliga intryck reser vi vidare sista biten hemåt via Danmark, och snart når vi åter svensk mark

Karta

Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara