Skip to main content

Julmarknad i Rostock från Gotland

I många år var Rostock DDR´s största hamn och numera tredje största Östersjöhamn i Tyskland. Staden förstördes mycket under andra världskriget men fortfarande finns möjlighet att se de trevliga gotiska gavelhusen och medeltida kyrkorna. Rostock har mycket att erbjuda och vi får dessutom tid att shoppa, här finns ju ett rikt utbud av affärer och shoppingcenter.

Dagsprogram

Dag 1: Visby – Växjö

Vi samlas utanför hamnterminalen i Visby för eftermiddagsavgång mot Oskarshamn. Ombord är det lämpligt att äta lite kvällsmat, för väl på fastlandet kör vi direkt till Växjö där vi övernattar första natten.

Dag 2: Växjö – Rostock                 

Efter en stärkande frukost reser vi vidare och via Helsingborg – Helsingör når vi snart vårt grannland Danmark. Efter ytterligare ett par timmars resa når vi nästa färjeöverfart, mellan Gedser - Rostock. Denna överfart tar ca 2 timmar och därefter vänta incheckning på vårt hotell, och kanske en middag på egen hand.

Dag 3: Rostock

Under förmiddagen kör bussen ut till en närbelägen gränshandelsbutik, för lite shopping. Därefter väntar julmarknad i den mysiga Hansastaden, där doften av glüwein och god tysk mat sprider sig över staden. Rostock är en riktig klassisk julmarknadsstad, med gott om mysiga restauranger.

Dag 4: Rostock – Visby

Nu återstår bara hemresan, och vi tar oss via Danmark åter in på svensk mark. I Oskarshamn väntar vår färja och strax efter kl 23.00 är vi tillbaks igen i Visby hamn.

 

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserFrån pris
2023-12-07B&B Hotel Rostock HafenMer än 84 495:-BokaMer information

Hotell

B&B Hotel Rostock Hafen
B&B Hotel Rostock Hafen
Centralt i Rostocks hamn hittar vi B&B Rostock Hafen. Här bor vi bra med ca 1 km promenad till stadens påsk- och julmarknad. Läs mer här...
Resekalender
24/9Prag - Budapest - Wienfrån 9 895:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara