Skip to main content

Mälarens Pärlor

Följ med oss på en trevlig och intressant resa till trakterna runt Mälaren. Vi besöker mysiga Mariefred, tar en kvällstur med ångbåt och får en guidad tur i Västerås. Även ett besök i Sigtuna och Skoklosters slott hinner vi med.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Sollentuna

När vi avslutat uppsamling och fikapaus så tar vi sikte på Mariefred. Här får vi egen tid att flanera runt i denna lilla pittoreska stad. Staden har en rik historia och här ligger ju även det fina Gripsholms slott. Slottet kan besökas på egen hand under vistelsen här. Vi äter vår lunch på egen hand och lite senare samlas vi åter för en trevlig Ångbåtstur mellan Mariefred och Stockholm på cirka 3,5 timma. Vi färdas med fartyget S/S Mariefred som sattes i trafik redan år 1903. En härlig kryssning på Mälaren och under vår resa upp mot vår huvudstad Stockholm intar vi en middag ombord. Sedan beger vi oss mot vårt hotell och får våra rum.

Dag 2: Sollentuna – Västerås

En god frukost väntar innan vi kör mot Sigtuna, en av våra första svenska städer. Sigtuna är en av världens runstens tätaste plats. Under en guidad rundtur ser vi oss runt i den charmiga staden. Vi får lite egen tid att promenera runt och inta en god lunch. Sedan väntar entré och rundvisning på det fina Skoklosters slott. Det är tidigare privatägt och ett av Europas främsta barockslott. Efter detta beger vi oss mot Västerås där vi skall övernatta vid Stora Torget på fina Elite Stadshotellet, middag väntar på vårt hotell.

Dag 3: Västerås – Hemorten

Idag väntar en lokalguide på att ta oss med på en guidad stadsvandring i Västerås. Vackert beläget vid Mälarens strand ligger denna vackra och trevliga stad. Vi kommer bland annat att se domkyrkan, Botaniska trädgården, den gamla bebyggelsen i Kyrkbacken och runt Svartån samt Västerås slott. Lite egen tid får vi efter detta, för lite lunch och kanske lite shopping. På vår hemfärd gör vi en avstickare till Kumla och utställningen Konst på Hög. En unik skulpturpark med samlade verk av landets främsta konstnärer. Platsen ligger vackert belägen på en höjd med härlig utsikt över trakten. Sedan beger vi oss mot våra hemorter.

Karta

Hotell

Rundresa Märlarens Pärlor
Rundresa Märlarens Pärlor
Hotell dag 1 - Scanic Star, Sollentuna Hotell dag 2 - Elite Stadshotellet, Västerås...
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara