Skip to main content

Mälarens Pärlor

Följ med oss på en trevlig och intressant resa till trakterna runt Mälaren. Vi besöker mysiga Mariefred, tar en eftermiddagstur med ångbåt och får en guidad tur i Västerås. Även ett besök i Sigtuna och Skoklosters slott hinner vi med.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Sollentuna

När vi avslutat uppsamling och fikapaus så tar vi sikte på området runt Mariefred. Vi inleder med ett besök på Taxinge-Näsby slott öster om Mariefred. Det anrika slottet stoltserar med Norra Europas största kakbord med cirka 65 sorters bröd och bakverk. Här finns det chans att köpa vad man själv önskar och njuta av en lyxig eftermiddagsfika. Därefter blir det tid till att se sig runt i slottsparken och trädgårdarna. Vi samlas sedan för en halvtimmas trevlig ångbåtsfärd med S/S Mariefred till Mariefred. Ångbåten som sattes i trafik redan år 1903 och trafikerar fortfarande turer på Mälaren. Väl i Mariefred får vi egen tid att flanera runt i denna lilla pittoreska stad. Staden har en rik historia och här ligger ju även det fina Gripsholms slott. Vi möter sedan vår buss för färd till Sollentuna i norra Stockholm där vi checkar in på vårt hotell och äter en gemensam middag.

Dag 2: Sigtuna och Skokloster

En god frukost väntar innan vi kör mot Sigtuna, en av våra första svenska städer. Sigtuna är en av världens runstens tätaste plats. Under en guidad rundtur ser vi oss runt i den charmiga staden. Vi får lite egen tid att promenera runt och inta en god lunch. Sedan väntar entré och rundvisning på det fina Skoklosters slott. Det är tidigare privatägt och ett av Europas främsta barockslott och här finns flera krigsbyten från Trettioåriga kriget. Det mest kända är Arcimboldos målning Vertumnus som föreställer kejsaren Rudolf II vars porträtt skapats av frukter och grönsaker. Efter detta besök vänder vi åter till Sollentuna där middag väntar på vårt hotell.

Dag 3: Sollentuna – Hemorten

Vi lämnar vårt hotell och reser till Västerås. Idag väntar en lokalguide på att ta oss med på en guidad stadsvandring i Västerås. Vackert beläget vid Mälarens strand ligger denna vackra och trevliga stad. Vi kommer bland annat att se domkyrkan, Botaniska trädgården, den gamla bebyggelsen i Kyrkbacken och runt Svartån samt Västerås slott. Lite egen tid får vi efter detta, för lite lunch och kanske lite shopping. På vår hemfärd gör vi en avstickare till Kumla och utställningen Konst på Hög. En unik skulpturpark med samlade verk av landets främsta konstnärer. Platsen ligger vackert belägen på en höjd med härlig utsikt över trakten. Sedan beger vi oss mot våra hemorter.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserFrån pris
2024-07-20Scandic Star, SollentunaMer än 83 695:-BokaMer information

Hotell

Scandic Star, Sollentuna
Scandic Star, Sollentuna
Detta hotell ligger vid Sollentuna Centrums köpgalleria, och bara 15 minuters tågresa från centrala Stockholm. Gästerna har fri tillgång till relaxavdelningen med pool, gym och bastu. Läs mer och hote...
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara