Skip to main content

Hildesheim - Vin och Sparris

Under dessa dagar passar vi på att prova både vin och den goda primören Sparris. Strax sydost om Hannover ligger denna trevliga och mysiga stad, Hildesheim. På det stora torget bjuds det på goda viner, vinfesten håller på nästan hela dagen. I dom trevliga bodarna säljs det godsaker och drycker, mat finns det mycket för den som är sugen. Musik och underhållning förvandlar stadskärnan till en härlig feststämning.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Hildesheim

Efter avslutat uppsamling så beger vi oss söderut, via Danmark tar vi färjan till Puttgarden. Sedan återstår resan ner till Hildesheim. Vi checkar in på vårt centrala hotell och en lite senare middag väntar.   

Dag 2: Hildesheims vinfest

Nu har vi en hel dag på oss att utforska Hildesheim och dess vinfest. Prova goda viner, köpa med någon flaska hem kanske. Mängder av god mat och andra godsaker finns i de många bodarna runt torget. En härlig stämning med musik och annan underhållning gör att denna dag snart blir till kväll. Även denna kväll väntar middag på vårt hotell.

Dag 3: Utflykt Sparris

Efter en mättande frukost så tar vi oss mot Fuhrberg och Spargelhof Heuer. Här odlas Sparris och andra produkter, vi får en inblick i hur detta går till under en guidad tur. Efter turen så avslutar vi besöket med en god lunch, säkert med lite Sparris inkluderad. Gårdsbutiken är öppen för den som är shoppingsugen. När vi är åter i Hildesheim så är resten av dagen fri för den härliga vinfesten. Middag äter vi på egen hand denna kväll.

Dag 4: Hildesheim – Hemorten

Då var det dags att säga farväl till Hildesheim för denna gång. Vi tar oss norröver och på samma vägar som på nerresan så är vi hemma framåt kvällen

Karta

Hotell

Hotel Van der Valk, Hildesheim
Hotel Van der Valk, Hildesheim
Van der Valk Hotel ligger vid Hildesheims gamla salutorg mitt i stadens centrum. Hotellet har en egen releaxavdelning, med pool, bastu och gym. För mer information om hotellet tryck här...
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara