Skip to main content

Berlin Oktoberfest

En härlig Weekend i Berlin, under denna resan så pågår även Oktoberfesten på Hofbräu Värdshus. Ett typiskt Bayerskt Värdshus med träbänkar och god öl.  

En resa till Berlin kan man göra när som helst på året. Denna resa tar med dig till en av Europas mest expansiva storstäder. Berlin är en stad som passar alla med shopping, konst, kultur och historia.
Här finns mycket historia kvar sedan världskrigen och tiden då Berlin var delat. Muren är borta och mycket är uppfräschat men en del byggnader är lämnade som historiska monument. Är man mer intresserad av shopping så kan vi lova att man blir nöjd och konst finns det mycket av. Så följ med på en resa till en världsstad med mycket gemyt.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Berlin

Efter tidtabellsenlig uppsamling färjar vi via Danmark till Tyskland. Efter några timmar på autobahn når vi Berlin.

Dag 2 – 3: Berlin

Två härliga dagar väntar oss i denna världsstad. För den som önskar kan vi verkligen rekommendera vår guidade rundtur som pågår under fyra timmar. Vår svensktalande lokalguide tar oss med på en mycket innehållsrik tur och visar oss det mesta och bästa av Berlin. Ett besök på den långa affärsgatan Kurfürstendamm samt ruinen Gedächtniskirche kan rekommenderas. Ett besök på det stora varuhuset KaDeWe är något över det vanliga. Alexanderplatz var ett stort och betydelsefullt torg under tiden då det tillhörde Östtyskland. Torget blev väldigt sönderbombat under andra världskriget men nu är det nytt och fräscht med flera hotell, restauranger och shopping. Berlins kända TV-torn reser sig strax intill torget och i närheten finns en stor inomhusgalleria och stort varuhus. Det är lätt att ta sig med kollektivtrafik över hela Berlin.

Den 20/9 så kan man köpa till entré med en härlig och god köttbuffé på det trevliga Värshuset Hofbräu med sin Oktoberfest och Ompa Bompa...drycken tillkommer på plats.

Dag 4: Berlin – Hemorten

Vi tar oss upp mot färjan och gör ett stopp för shopping innan vi tar båten över till Danmark igen. Hemresan sker på samma sätt som på nerresan och vi beräknar att vara åter på respektive hemort framåt kvällen..

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserFrån pris
2024-09-19Park Inn by Radisson Alexanderplatz, BerlinMer än 84 450:-BokaMer information

Hotell

Park Inn by Radisson Alexanderplatz, Berlin
Park Inn by Radisson ligger i det trevliga området Alexanderplatz med sitt numera moderna torg. Läs mer om hotellet här:...
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara