Skip to main content

Österrike, Schweiz & Berninaexpressen

Följ med på en rundresa till de vackra gränstrakterna mellanTyskland, Österrike, Schweiz, Italien och Liechtenstein. Under denna innehållsrika resa bor vi i österrikiska Feldkirch söder om Bodensjön. Här gör vi bland annat en tågresa med den fantastiska Berninaexpressen och upplever ”drömvägen” Silvretta Hochalpenstrasse. Under resan besöker vi även blomsterön Mainau och bor två nätter i franska Alsace.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Göteborg

Efter uppsamling tar vi oss till Göteborg och Tysklandsterminalen. Efter inkvartering ombord på Kielfärjan äter vi gemensam middag tillsammans. Resten av kvällen är fri för t ex ett besök i shopen eller en kvällsdrink i någon av barerna.

Dag 2: Kiel – Fulda

Vi når Kiel på morgonen och efter frukost fortsätter färden söderut.Vi passerar bland annat Hamburg och Kassel innan vi når Fulda under början av kvällen. Inkvartering och middag på vårt hotell.

Dag 3: Fulda – via Lindau – Feldkirch

Efter frukost reser vi vidare mot Österrike. Lagom till lunchtid når vi Bodensjön och gör ett besök i Lindau på den norra sidan om sjön.Den tyska stadens äldsta och finaste delar är byggda på en liten ö och här finns en liten hamn och en fyr. Vi får tid till att äta lunch och njuta av en promenad i de pittoreska kvarteren. Under eftermiddagen fortsätter vi de sista milen in i Österrike till vårt hotell i Feldkirch där vi kommer tillbringa tre nätter. Middag ingår varje kväll och på detta hotell är det fri tillgång till öl/vin/läsk/vatten under middagarna!

Dag 4: Panoramatur Silvretta Hochalpenstrasse & Liechtenstein

Efter frukost reser vi österut till Silvretta Hochalpenstrasse. Den högalpina panoramavägen som ligger på gränsen mellan Vorarlberg och Tyrolen är en stor sevärdhet sommartid. Hit kommer bland annat morotcyklister och bilentusiaster från hela Europa för att köra den 22 km långa ”drömvägen”. Den har många likheter med den norska Trollstigen och dess högsta punkt är 2033 m.ö.h. Ta med kameran då vi kommer göra fotopauser längs vägen! Vi fortsätter sedan vidare förbi Galtür och Ischgl innan vi når motorvägen som tar oss tillbaka mot Feldkirch. Under eftermiddagen gör vi ett besök i Liechtenstein som ligger strax söder om Feldkirch. Då det lilla furstendömet endast har omkring 39 000 invånare räknas det som en av Europas mikrostater. Vi gör ett stopp i huvudstaden Vaduz innan vi återvänder till vårt hotell. Middag på kvällen.

Dag 5: Heldagsutflykt Berninaexpressen

Efter frukost åker vi på en heldagsutflykt för att åka den vackra Berninaexpressen mellan Italien och Schweiz. Under morgonen och förmiddagen reser vi söderut till italienska Tirano. Här får vi tid till att äta lunch på egen hand och under eftermiddagen avgår Berninaexpressen. Den Rätiska järnvägen som vi färdas på finns med på UNESCO:s världsarvslista och på vägen till schweiziska Chur passerar vi glaciärer, bergspass, tunnlar och den berömda spiralviadukten i Brusio. Tågen är utrustade med panoramafönster och färden tar cirka fyra timmar. I Chur möter vi vår buss som tar oss till vårt hotell för kvällens middag.

Dag 6: Feldkirch – via Mainau – Colmar

Efter frukost lämnar vi Feldkirch och reser genom Schweiz på södra sidan av Bodensjön. När vi når Konstanz korsar vi gränsen till Tyskland och kort därefter når vi blomsterön Mainau. Här tillbringar vi ett par timmar i Lennart och Sonja Bernadottes livsverk. Parken är fylld av blomsterprakt, tropisk växtlighet och kunglig historia. I slottsparken finns bland annat ett palmhus, ett fjärilshus samt flera restauranger och serveringar. Vi äter lunch på egen hand innan vi samlas under eftermiddagen och reser vidare till Colmar i Alsace. Denna kväll äter vi på egen hand i Colmar i närheten av vårt centrala hotell. Cirka fem minuters promenad från vårt hotell finns stadsdelen som brukar kallas”Lilla Venedig” och här finns gott om restauranger.

Dag 7: Colmar – via Alsace vinbyar – Strasbourg

Vi lämnar Colmar och reser norrut följer vinvägen Route du Vin. Den tar oss genom vinodlingar och fina korsvirkesbyar. Under förmiddagen når vi Obernai där vi får uppleva byn på egen hand och äta lunch. Under tidig eftermiddag samlas vi och gör en vinprovning med fyra viner hos vinodlaren Robert Blanck i utkanten av Obernai. Vi fortsätter sedan till Strasbourg och vårt centrala hotell. Kvällen fri för middag på egen hand. Vårt centrala hotell ligger cirka tio minuters promenad från stadsdelen Petit France, de världsarvsskyddade pittoreska kvarteren som ligger på tre öar i floden Ill.

Dag 8: Strasbourg – Hamm

Vi lämnar Alsace och reser norrut genom Tyskland till Hamm och vårt hotell. Vi äter en gemensam middag på hotellet.

Dag 9: Hamm – Kiel

Vi lämnar Hamm och reser norrut förbi Hannover och Hamburg. Under början av kvällen avgår Stena Lines färja mot Göteborg. Vi äter middag tillsammans ombord.

Dag 10: Göteborg – Hemorten

Vi når Göteborg under morgonen och när frukosten är avklarad återstår bara hemresan till respektive hemorter

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserFrån pris
2024-09-14Rundresa Österrike, SchweizMer än 815 995:-BokaMer information

Hotell

Rundresa Österrike, Schweiz
Rundresa Österrike, Schweiz
Dag 1 och 9: Ombord Stena Line Dag 2: Hotel Fulda Mitte, Fulda Dag 3-5: BW Central hotel Leonard, Feldkirch Dag 6: Hotel Turenne, Colmar Dag 7: Le Grand hotel, Strassbourg Dag 8: Mercure hotel, Hamm...
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara