Skip to main content

Flensburg med ön Sylt

Följ med oss på en resa till danskbygderna i norra Tyskland. Vi bor tre nätter i den lilla staden Kropp och gör utflykter till både Flensburg och sommarön Sylt. I Flensburg bjuds vi på en guidad stadsrundtur med lokalguide som visar oss runt i den maritima staden. Den spännande ön Sylt som är en av de Nordfrisiska öarna saknar fortfarande vägförbindelse med fastlandet och nås endast via tåg eller färja, och under vår utflyktsdag får vi prova på båda färdsätten.

 

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Kropp

Vi startar från våra hemorter under morgonen och kör via Helsingborg till Danmark. Vi gör uppehåll för mat utmed vägen. Under eftermiddagen korsar vi både Lilla- och Stora Bält-bron och reser söderut mot den tyska gränsen. Under kvällen når vi den lilla staden Kropp i Schleswig-Holstein några mil söder om Flensburg. Här inkvarterar vi oss på vårt trivsamma hotell för tre nätter med middagar inkluderade.  

Dag 2: Heldagsutflykt Sylt

Idag skall vi besöka ön Sylt, som ibland kallas ”Tysklands Mallorca”. Vi reser till ön Rømø norr om Sylt och vid Havneby på öns sydspets byter vi till färja som tar oss till List på Sylt. Vi reser sedan genom den gamla fiskebyn Kampen som blivit Sylts centrum för författare och intellektuella, och får också lite tid för egna strövtåg i huvudorten Westerland. Under sen eftermiddag kör vi ombord på ett tåg som tar vår buss över Hindenburgdammen tillbaka till fastlandet. Den drygt 11 km långa järnvägsdammen tar oss över Vadehavet tillbaka till fastlandet vid Niebüll.

Dag 3: Heldagsutflykt Flensburg

Under morgonen reser vi en dryg halvtimma norrut till Flensburg. Staden ligger strax söder om den danska gränsen och här är många av invånarna tvåspråkiga. Här finns en gammal stadskärna som byggd runt Flenburger Förde, den långa fjord som slutar vid Flensburg. Staden är ofta förknippad med romtillverkning och en gång i tiden fanns det hundratals romproducenter här. Här möter vi en lokalguide som tar oss med på en stadsrundtur i centrum och därefter ges det tid till att äta lunch.
Under sen eftermiddag återvänder vi till vårt hotell och avslutar kvällen med en gemensam middag.

Dag 4: Flensburg – Hemorten

Under morgonen lämnar vi Kropp och reser norrut mot Danmark och Bältbroarna. Under dagen stannar vi för matpauser och vi når våra hemorter under kvällen.
 

Karta

Resekalender
18/6Shopping i Burg från Gotlandfrån 2 395:-
19/6Gotland - Best Western Solhemfrån 6 795:-
19/6Gotland - Best Western Strandfrån 7 450:-
2/7Nordkapfrån 14 195:-
4/7Kryssning till Visby med Birka Gotlandfrån 3 495:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara