Skip to main content

Kryssning till Visby med Cinderella

Vår favoritö Gotland lockar alltid! Nytt för i år är att vi kryssar med Cinderella till Visby och får en hel dag i den fantastiska och vackra medeltida staden. Njut dessutom ombord av god mat, nöje och glittriga vyer från däck under
kryssningen.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Stockholm – Cinderella

Väl ombord på Cinderella och installerade i våra hytter (där vi skall bo de närmste två nätterna) väntar en helkväll i en av världens absolut vackraste skärgård! Vi serveras en vällagad buffé där dryck ingår och har sedan kvällen fri att utforska fartyget och dess nöjesutbud.

Dag 2: Visby – Rosorna och ruinernas stad

Vi äter frukost och skymtar Gotland i fören. På ön finns massor att göra för både stora och små. Du kan välja mellan flera olika extrautflykter och guidade turer i Visby och dess omgivningar. Det erbjuds även en längre tur till Fårö, och eftersom fartyget ligger kvar ända till 20.45 finns det gott om tid att sola, bada och promenera i det vackra medeltida Visby. Utflykterna beställer du med fördel i samband med din bokning.
Åter på Cinderella serveras en välsmakande skaldjursbuffé.

Dag 3: Cinderella – Stockholm – Hemorten

En välsmakande brunch serveras idag istället för frukost ochresten av återresan mot Stockholm spenderas kanske på soldäck?
Under eftermiddagen når vi Stockholm och därefter återstår endast hemresan i vår bekväma buss.

Almedalsveckan

Väljer du utresa den 29/6 eller 3/7 kan du dessutom besöka
eller delta i politikervecka i Almedalen, som pågår under vecka
27.

Utflyktsprogram

Utflyktsprogram

Visby Panorama

Turen med panoramabuss startar vid Visby hamn och kör längs Visby ringmur, som byggdes under senare delen av 1200-talet. Turen fortsätter norrut längs den vackra kustlinjen till den lilla trädgården Krusmyntagården där du har tid att strosa runt på egen hand och handla i den lilla butiken.

Nästa stopp är "Galgberget", en vacker utsiktsplats med underbar utsikt mot norra Visby och havet. Bussen kör därefter till Dalmansporten, ringmurens östra sida. Vi vandrar längs charmiga gränder och stannar för en magnifik utsikt över staden och Domkyrkan vid Klinten innan bussen kör tillbaka till hamnen.

Cirka: 3 timmar

Pris: 299,- per person

Rosornas & Ruinernas stad

Turen startar vid Visby hamn där bussen kör till Östercentrum och stannar vid Österport. Promenad genom Östergravar, ”mur-fallet” och vidare mot Dalmansporten, ett av de högsta tornen i ringmuren.

Vi vandrar vidare in i medeltida Visby och stannar vid Klinten, en kalkstensklippa mitt i staden där man kan beundra den vackra vyn över stad och hav, samt den medeltida Visby Domkyrka, Sankta Maria som ligger strax nedanför klinten. Vi vandrar försiktigt ned för de 75 trappstegen ned till Domkyrkan, och om ingen ceremoni pågår, besöker vi kyrkan.

Turen går vidare till Almedalen, till den gamla medeltida hamnen, som idag är en vacker park med en damm och fontän med en fantastisk vy över Visbys medeltida stad med sin ringmur. En kort promenad tar oss sedan till Botaniska trädgården, en vacker oas i medeltida Visby, innan bussen kör tillbaka till hamnen.

Cirka: 2,5 timmar

Pris: 235,- per person

Fårö och raukarna

Följ med till Fårö och upplev den unika naturen med högresta raukar, vindpinade tallar och långa klapperstensstränder. Kanske får du syn på en och annan stjärna också – den lilla ön lär vara ett av landets kändistätaste områden. I Langhammars naturreservat tronar raukarna på rad, de högsta mäter hela 8 meter. De mäktiga strandpelarna har formats av hav och vind och bjuder på en sällsynt syn. När vi är mätta på intryck slår vi oss ner på en lokal krog med hemlagad mat och en stor dos personlighet.

Inte långt från lammhagar, små fiskebodar och blomstrande örtesängar vilar mästerregissören Ingmar Bergman intill sin maka vid Fårö kyrkogård. Fårö hade en speciell plats i hans hjärta – och han betyder mycket för ön än i dag. Ser landskapet bekant ut? Inte så konstigt, flera av hans filmer har nämligen spelats in här.

Cirka: 6 timmar

Pris: 655,- per person

Kneippbyn

Kneippbyn är ett måste på barnfamiljens resa till Gotland. Här finns något för alla – Äventyrsparker med Sommar- och Vattenland, filmhuset Villa Villekulla med Pippiteater, flera restauranger med god mat, ja allt som behövs för en heldag för hela familjen. Dagen avslutas med Pippiteatern som börjar 15.30 och håller på ca 25 min. Därefter finns även möjlighet att krama om Pippi före hemfärden.

Pris: 425,- inkl. inträde till Kneippbyn

 

 

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserFrån pris
2020-08-18CinderellaMer än 82 695:-BokaMer information

Hotell

Cinderella
Cinderella
Viking Cinderella är är Viking Lines okrönta nöjesdrottning. Här hittar du Östersjöns största konsertscen med nya uppträdanden varje dag. Liveartister, orkestrar, dansband och dj:s – se till att inte...
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Box 300
Björkelundsgatan 21
532 24 Skara