Skip to main content

Kosta med Kalmar och Hyttsill

Följ med oss på en trevlig resa till Kosta i hjärtat av det småländska Glasriket. Vi bor bekvämt i egna semesterhus på Kosta Lodge och besöker Kosta Outlet, testar den unika Hyttsillen och får egen tid i den trevliga trästaden Eksjö. På en av avgångarna gör vi en spännande rundtur med lokalguide i Utvandrarnas fotspår. På den andra avgången besöker vi Kalmar med sitt fina slott.

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Kosta       

Efter uppsamling och fikapaus anländer vi till den trevliga och unika trästaden Eksjö. Staden med sin idylliska stadskärna har mer än 50 kulturminnesmärkta trähus. Vi får lite egen tid att vandra runt och även inta en lunch på egen hand. Sedan beger vi oss mot Kosta Outlet, där vi får lite tid för shopping, här finns flera trevliga butiker med det mesta. Glas, porslin, kläder och sportutrustning. Eller varför inte titta in till det nya ölbryggeriet med Ginbar (flera hundra sorter) och smaka på en god dryck. När vi är nöjda tar vi den korta biten till Kosta Lodge, där vi checkar in i våra trevliga semesterhus. Här finns en trevlig uppvärmd Pool. Middagen väntar på hotellet.

Dag 2: Utflykt Kalmar

Denna dag tar vi också hjälp av en småländsk guide som tar oss med till Kalmar och dess fina slott. Vi får höra historia om slottet och omgivningarna, en del av detta berättades ju om i TV-programmet, Sveriges Historia. Men staden har ju mer att erbjuda, Ölandsbron startar ju här bland annat. Vi äter en gemensam lunch i Kalmar. Åter på vår Lodge så har vi lite tid innan vi tar oss till kvällens trevliga tillställning. Kvällen bjuder till en härlig hyttsill, med massor av god mat som glasblåsarna åt på sin tid. Det blir även musikunderhållning och lite glasblåsningsuppvisning.

Dag 3: Kosta – Hemorten

Efter lite senare frukost så tar vi oss åter mot Outlet och lite mer tid för shopping. Därefter beger vi oss mot Växjö, där vi ser den fina Domkyrkan och Linnéparken med Bertil Valliens berömda Altartavla i glas. Här finns även tid för lunch på egen hand, Växjö är känd för sina många och bra restauranger. Sedan beger vi oss hemåt och vi anländer våra hemorter framåt kvällen.

 

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserFrån pris
2024-08-23Kosta LodgeMer än 83 555:-BokaMer information

Hotell

Kosta Lodge
Kosta Lodge
Kosta Lodge 2-bädds semesterhus Mitt i det småländska glasriket, i närhet till ett av Sveriges äldsta glasbruk ligger Kosta Lodge Kosta Lodge erbjuder rymliga och ljusa 2-bädds semesterhus på 35 kvm,...
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara