Skip to main content

Skånska trädgårdar med Louisiana

Följ med oss till Skåne på en händelserik resa där vi bland annat besöker två trädgårdar, Arilds vingård och Karl-Fredriks Eklaholm. Vi bor två nätter i Malmö och under en heldag får vi njuta av ett somrigt Österlen. Under vår hemresedag korsar vi Öresund och besöker Louisiana, ett av Nordens främsta konstmuseer.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – via Norrvikens trädgårdar & Arilds vingård – Malmö

Vi tar plats i vår buss och reser söderut mot Skåne. Redan under förmiddagen når vi Norrvikens trädgårdar. De berömda trädgårdarna väster om Båstad anlades i början av 1900-talet av Rudolf Albelin. Han var en visionär som byggde en park inspirerad av flera olika länder och tidsepoker. Här finns bland annat en barockträdgård, en japansk trädgård och en vattenträdgård. Efter egen tid för att se oss omkring i trädgårdarna och äta lunch fortsätter vi söderut över Hallandsåsen. Under eftermiddagen besöker vi Arilds vingård på Kullahalvön. Den ägs och drivs av familjen Ivarsson och är ett populärt utflyktsmål i Kullabergsområdet. Vi får höra om deras spännande historia och gör en gemensam vinprovning där vi provar tre viner. Under början av kvällen når vi Malmö och vårt centrala hotell samt avslutar en händelserik dag med en gemensam middag.

Dag 2: Heldagsutflykt Österlen

Efter en god frukost beger vi oss österut till Österlen. Vi inleder med ett besök i Den engelska trädgården som tillhör Svabesholms Kungsgård ett par kilometer söder om Kivik. Den är en blommande och charmig besöksträdgård som skapats med inspiration från England. Trädgården är på ca 3000 kvm, indelad i många olika rum och fullspäckad med vackra växter och intressanta kombinationer. Vi fortsätter sedan till Äpplets Hus vid Kiviks musteri. Det inspirerande kunskapshuset berättar bland annat historien om äppelodlingarna på Österlen. Här äter vi även en gemensam lunch som ingår i resans pris. Under eftermiddagen kör vi söderut via Simrishamn och gör ett stopp i Hagestad för ett besök på Karl-Fredriks Eklaholm. Butiken som invigdes 2015 blev känd genom tv-programmet Karl Fredrik på Österlen och kan beskrivas som en värld av blommor, växter, inredning, färg, form och saker med själ och hjärta! Vi återvänder sedan till vårt hotell och denna kväll äter vi middag på egen hand efter tycke och smak. Lilla Torg som är en populär samlingsplats med många uteserveringar ligger endast fem minuters promenad från hotellet.

Dag 3: Malmö – via Louisiana – Hemorten

Vi äter frukost och checkar ut från vårt hotell. Därefter reser vi över Öresundsbron till Köpenhamn och vidare norrut till Humlebeck. Förmiddagen tillbringar vi på Louisiana Museum of Modern Art som är ett av Danmarks främsta besöksmål. Villan Louisiana köptes av Knut W Jensen 1958 och förvandlades till ett museum för modern konst. Genom flera tillbyggnationer museet vuxit och innehåller bland annat konstverk och statyer av världsstjärnor som Pablo Picasso, Andy Warhol och Henry Moore. Efter tid för lunch kör vi Strandvägen upp till Helsingör och färjar över till Helsingborg. Framåt kvällen når vi våra hemorter.

Karta

Resekalender
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara