Skip to main content

Stockholms trädgårdar &skärgård

Följ med oss på en trevlig sommarresa till vår vackra huvudstad. Vi bor två nätter på det exklusiva Elite MarinaTower vid Danviken. Under resans gång besöker vi Bergianska trädgården, Ulriksdals slott och gör en båttur i Stockholms skärgård som ger oss några timmar i populära Sandhamn.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – via Bergianska trädgården – Stockholm

Efter avresa från våra hemorter styr vi bussen norröver och siktar in oss på Stockholm. Vi stannar för en lunchpaus längs vägen och vi når vår huvudstad under tidig eftermiddag. Vi besöker Bergianska trädgården som ligger nära Hagaparken men på den östra sidan om Brunnsviken. Här möter vi den lokalguide som tar oss med på en rundvisning i den grönskande trädgården. Den botaniska Bergianska trädgården har sitt ursprung i Bergielund, en trädgård som grundades av bröderna Bergius under 1700-talet. Under sen eftermiddag fortsätter vi till centrala Stockholm. Vi checkar in på vårt lyxiga hotell som ligger i Danviken, beläget strax intill vattnet med utsikt mot Djurgården och Gröna Lund. Vår första kväll på hotellet ingår en gemensam middag på kvällen.

Dag 2: Båttur i Stockholms skärgård och Sandhamn

Efter en god frukost tar vi vår buss och åker österut genom Nacka och över södra Värmdön till Stavsnäs. När vi når Stavsnäs byter vi till en av Waxholmsbolagets skärgårds båtar som under cirka en timmas färd tar oss till sommarorten Sandhamn på Sandön. Nära kajen finns små hamnbodar och ett par butiker och restauranger. På Sandöns östra sida, cirka 10 minuters promenad från färjebryggan finns en av öns stränder. De som packar med badkläder kan svalka sig med ett bad. Vi disponerar tiden i Sandhamn som vi själva vill fram tills båten till Stavsnäs avgår under tidig eftermiddag. Under sen eftermiddag är vi tillbaka på vårt hotell och denna kväll äter vi middag på egen hand. Strax intill hotellet finns Djurgårdsfärjans förbindelse till Nybrokajen (nära Dramaten och Strandvägen). Den är en del av Stockholms lokaltrafik och de som vill kan ta båten till någon av restaurangerna i centrum.

Dag 3: Stockholm – via Ulriksdals slott – Hemorten

Vi lämnar vårt hotell och reser till Ulriksdals slott i Solna. Här väntar en lokalguide på att ta oss med på en guidad visning i slottet. Det kungliga Ulriksdals slott är beläget i Kungliga nationalstadsparken och byggdes under 1600-talet. Den senaste regenten som nyttjade det som kunglig bostad var Gustav VI Adolf och han har även inrett Stora vardagsrummet. Även drottning Kristina uppskattade slottet, så pass mycket att hon lät sin kröningsprocession utgå från Ulriksdals slott år 1650. Efter den guidade visningen blir det tid till att strosa genom slottsparken. Vi påbörjar sedan vår hemresa och når våra hemorter under början av kvällen.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserFrån pris
2024-07-07Elite Marina Tower, StockholmMer än 83 495:-BokaMer information

Hotell

Elite Marina Tower, Stockholm
Elite Marina Tower, Stockholm
Elite Hotel Marina Tower är beläget i en historisk kvarnbyggnad vid vattnet, bara några minuter från centrum. Hotellet erbjuder smakfullt inredda hotellrum, restaurang med uteservering och Sturebadet...
Resekalender
1/5Kielkryssningfrån 1 995:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara