Skip to main content

Zillertal - Skidresa

Att resa till Alperna i mars när vårsolen börjar titta fram är kanske bästa tiden för en härlig skidvecka. Denna resa går till den österrikiska Zillerdalen och vi bor i byn Stumm i Zillertal. Vårt hotell håller god standard och alldeles utanför dörren stannar skidbussen. På bara några minuter tar man sig lätt till HochZillertal och dess härliga skidsystem. Men i Zillertal finns hela fyra omfattande skidområden, och det är lätt att även prova backarna både i Mayrhofen, Zell am Ziller eller varför inte Hintertuxer Gletscher, där det bjuds på glaciärskidåkning på över 3 200 meters höjd.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1-2: Hemorten – Zillertal (Stumm)

Vi startar resan på lördag förmiddag och reser via Helsingborg-Helsingör och Danmark vidare över till Tyskland. På autobahn färdas vi vidare söderut med kortare stopp för mat och kvällstoalett. Tidigt på söndag morgon hoppas vi nå den österrikiska gränsen och strax är vi framme i den vackra Zillerdalen. För dom som vill väntar en första skiddag, innan det är dag satt checka in på Hotel zum Pinzger där vi senare serveras en gemensam middag.

Dag 3-7: Skiddagar i Zillertal

Varje dag ingår en riklig frukostbuffé och en trerätters middag på vårt hotell (två kvällar serveras buffé), och dagarna bjuder på härlig skidåkning i området.
Läs mer om skidområdet här

Dag 8-9. Zillertal – Hemorten

Efter frukost och en lugn förmiddag packar vi in oss i vår buss och startar vår hemresa. Vi räknar med att åter nå våra hemorten under söndag eftermiddag.

Karta

Resekalender
1/5Kielkryssningfrån 1 995:-
3/5Flensburg med ön Syltfrån 5 485:-
4/5Änglagård Musikalen på Oscarsteaternfrån 1 395:-
7/5Ullared från Gotlandfrån 2 395:-
8/5Ullared - Gekåsfrån 275:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara