Skip to main content

Sydengland - Flyg

Följ med oss på en flygresa till ”Englands trädgård”, grevskapet Kent i sydöstra England. På vår resa får vi bland annat uppleva sommarstaden Brighton på engelska sydkusten där vi besöker den sagolika Royal Pavilion. Vi får även besöka flera trädgårdar och Leeds Castle.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – via Sissinghurst Gardens – Ashford

Vi samlar upp de som bokat anslutning och flyger från Göteborg till London Gatwick. Väl på plats i England väntar vår transferbuss för att ta oss mot Ashford. Under förmiddagen reser vi genom grevskapet Kents lummiga landskap och gör ett besök i de kända Sissinghurst Castle Gardens. De anlades av författarinnan Vita Sackville-West och hennes make Harold Nicolson under 1930-talet. De är uppbyggda av flera olika trädgårdsrum och här finns bland annat rosenträdgården, hassellunden och vårträdgården. Vi fortsätter sedan till vårt hotell i Ashford där vi kommer tillbringa fyra nätter. Vi avslutar dagen med en gemensam middag.

Dag 2: Canterbury & Spitfire & Hurricanemuseet

Efter frukost reser vi till Canterbury. Den lilla staden är känd för sin katedral som grundades redan år 597 och är säte för ärkebiskopen av Canterbury. Här får vi en guidad rundtur i centrum och de som önskar kan lösa eget inträde till den kända katedralen. Vi får sedan tid till att äta lunch innan vi reser vidare under eftermiddagen. Vi besöker flygmuseet Spitfire & Hurricane Memorial Museum nära Ramsgate. Det innehåller ett fåtal av de legendariska flygplan som finns kvar sedan Slaget om Storbritannien under Andra världskriget. Det är även tillägnat de hjältar som försvarade sitt land mot en nazistisk invasion. Middag på vårt hotell på kvällen.

Dag 3: Brighton och The Royal Pavilion

Efter en god frukost reser vi söderut till Brighton. Här inleder vi med ett besök i The Royal Pavilion som byggdes under tidigt 1800-tal till prins George av Wales. Prinsen blev sedemera
kung George IV och Brighton blev centrum för den framväxande badkulturen. Vi vandrar runt i det fascinerande komplexet som inspirerats av både indisk och orientalisk stil. Under eftermiddagen ges fri tid till att bland annat besöka Brightons berömda nöjespir och The Lanes som är en stadsdel med kullerstensbelagda gränder fyllda av butiker, kaféer och restauranger. Vi återvänder sedan till vårt hotell och äter en gemensam middag.

Dag 4: Trädgården Goodnestone Park Garden

Efter en god frukost besöker vi även Goodnestone Park Garden som är en bedårande privatägd trädgård norr om Dover. Den är bygd runt en herrgård som ofta besöktes av Jane Austen, en av den brittiska världens mest klassiska författare. På vägen hem till vårt hotell kör vi via Dover och gör ett stopp vid en utsiktsplats för att se de berömda vita klipporna vid Engelska kanalen. Eftermiddagen är fri till vila eller för att på egen hand t ex utforska
centrum av Ashford.

Dag 5: Ashford – via Leeds Castle – Royal Tunbridge Wells

Under morgonen lämnar vi vårt hotell och reser västerut genom den engelska landsbygden till Leeds Castle nära Maidstone. Det vackra slottet är byggt på en liten ö och dess grunder byggdes redan på 1100-talet och blev hem för Henrik VIII:s första fru Katarina av Aragonien. Dagens slott är främst byggt på 1800-talet och är mycket sevärt. Slottets guider tar oss med på en guidad visning genom slottets salar. Under eftermiddagen checkar vi in på vårt hotell i Royal Tunbridge Wells där vi får ett par timmars fritid innan vi avslutar dagen med en middag.

Dag 6: Royal Tunbridge Wells – Hemorten

Vi checkar ut från vårt hotell och reser till flygplatsen Gatwick. Vi flyger till Göteborg och når våra hemorter under eftermiddagen.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserFrån pris
2024-07-30Rundresa SydenglandMer än 813 925:-BokaMer information

Hotell

Rundresa Sydengland
Rundresa Sydengland
Dag 1-4: Ashford International Hotel, Ashford Dag 5: Premier Inn, Royal Tunbridge Wells...
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara