Skip to main content

Kalmar med Öland

Öland, denna härliga ö med sin fina och annorlunda natur. Under dessa dagar gör vi två olika utflykter med vår lokalguide. Under Maj så blir det vackra trädgårdar och besök på bland annat Långe Jan och Eketorps fornborg. I augusti så tar vi den nordliga turen upp mot Borghom och Byrums raukar. Två härliga resor med mycket innehåll. Vi får även lite egen tid i Kalmar, staden med sitt fina slott och museum.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Kalmar

När vi avslutat vår uppsamling så beger vi oss söderut mot Kalmar. Denna härliga stad som ligger vid smålandskusten med utsikt över den mäktiga Ölandsbron. Väl på plats i Kalmar finns det gott om tid för lunch på egen hand. Passa på och ta en promenad och gör ett besök på Kalmar Länsmuseum eller på Kalmar slott, entré tillkommer på plats. Efter detta checkar vi in på vårt centrala hotell, middag på egen hand. Här finns flera restauranger inom gångavstånd.

Dag 2: Öland - utflykt  

Denna dag tar vi hjälp av en lokal Ölandsguide som bor på ön. Denna dag ingår middag på vårt hotell.

18/5 - Vi besöker södra Öland i orkidéernas tid. Vår Ölandsguide är med oss hela dagen och tar med den som vill på några korta promenader (max 2 km), till en hemlig trädgård inbäddad i grönska och ut bland orkidéer på alvarmarken (reservation för att vårtorkan kan ha påverkat blomningen). Vi tar bussen genom Världsarvet Södra Ölands Odlingslandskap och äter lunch vid fyren Långe Jan (frivillig entré 50 kr/p) intill fågelstationen på södra udden. På tillbakavägen stannar vi till på Eketorps fornborg och passerar bland annat Hulterstad, där regalskeppet Kronan sjönk 1 juni 1676 och Mörbylånga, den söta köpingen, innan vi avslutar dagen på Paradisverkstaden i Färjestaden.  

31/8 - Vi tar den nordliga turen och ser den härliga naturen och flera kända landmärken som Jordhamn, Byrums Raukar, Gärdslösa kyrka och mycket mer. Efter en gemensam lunch på Kårehamns Fisk- och Havskök stannar bussen i Borgholm där möjlighet finns för lite egen tid i den mysiga sommarstaden. Alternativet är ett besök i Sollidens vackra slottspark. Vi avslutar dagen genom att åka genom Ölands gamla bondesamhälle och stanna till vid en av järnålderns mystiska fornborgar i den magiska Mittlandsskogen.

Entré Solliden ca. 100:-/person, besöket tar ca. 1 timma. Betalas på plats.

Dag 3: Kalmar – Hemorten

Efter frukost så beger vi oss söderut mot Kosta Outlet. Här finns möjlighet att shoppa i denna stora outlet, med mängder av kända märken. Sport, kläder, glas och det mesta man kan tänka sig finns här. Eller varför inte besöka det nya Ölbryggeriet som ligger nära butikerna. Lunch på egen hand under besöket. Sedan beger vi oss mot våra hemorter.  

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserFrån pris
2024-08-30First Hotel Witt, KalmarMer än 82 980:-BokaMer information

Hotell

First Hotel Witt, Kalmar
First Hotel Witt, Kalmar
First Hotel Witt ligger i centrala Kalmar, en kort promenad från Centralstationen. Detta klassiska hotell har anor som sträcker sig ända till 1600-talet. Läs mer om hotell här...
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara