Skip to main content

Kalmar med Öland

Öland, denna härliga ö med sin fina och annorlunda natur. Under en heldag besöker vi den norra delen av ön, vi ser bland annat Jordhamn, Byrums raukar, Källa gamla kyrka och mycket mer. Här finns även möjlighet att besöka Solliden på egen hand. Vi börjar vår resa med ett besök på Kalmar slott men vi hinner även med ett besök på Kosta Outlet.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Kalmar

När vi avslutat vår uppsamling så beger vi oss söderut mot Kalmar. Denna härliga stad som ligger vid smålandskusten med utsikt över den mäktiga Ölandsbron. Väl på plats i Kalmar finns det gott om tid för lunch på egen hand. Sedan vidare mot Kalmar slott. Här tar vår guide med oss på en rundvandring i detta vackra 1100-tals slott. Efter detta checkar vi in på vårt centrala hotell, middag på egen hand. Här finns flera restauranger inom gångavstånd.

Dag 2: Öland

Denna dag tar vi hjälp av en lokal Ölandsguide som bor på ön. Vi tar den nordliga turen och ser den härliga naturen och flera kända landmärken som Jordhamn, Byrums Raukar, Gärdslösa kyrka och mycket mer. Vi äter en gemensam lunch under dagen. Sedan ges tillfälle att besöka Sollidens vackra parker på egen hand. Bussen stannar till inne i Borgholm för lite egen tid för den som hellre vill göra detta. Åter i Kalmar är det gemensam middag på vårt hotell.

Entré Solliden ca. 100:-/person, besöket tar ca. 1 timma. Betalas på plats.

Dag 3: Kalmar – Hemorten

Efter frukost så beger vi oss söderut mot Kosta Outlet. Här finns möjlighet att shoppa i denna stora outlet, med mängder av kända märken. Sport, kläder, glas och det mesta man kan tänka sig finns här. Eller varför inte besöka det nya Ölbryggeriet som ligger nära butikerna.  Lunch på egen hand under besöket. Sedan beger vi oss mot våra hemorter.  

Karta

Hotell

First Hotel Witt, Kalmar
First Hotel Witt, Kalmar
First Hotel Witt ligger i centrala Kalmar, en kort promenad från Centralstationen. Detta klassiska hotell har anor som sträcker sig ända till 1600-talet. Läs mer om hotell här...
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara