Skip to main content

Lübeck - Ost och vin

Lübeck, den gamla Hansestaden är alltid värt ett besök. På denna resa så får vi möjlighet att besöka denna fina stad och även prova lite ost och vin. Vi bor centralt med gångavstånd till den gamla delen av Lübeck som ligger på en ö i floden Trave. Här ligger Marienkirche, det fina torget med Ratskeller och kanske ett besök på Marzipanmuseum Niederegger kan locka.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Lübeck

Efter avslutad uppsamling kör vi söderut, med stopp för fika, innan vi lite senare anländer Helsingborg där vi färjar över till danska sidan. Vidare genom Danmark innan nästa färja tar vid. Efter någon timma ser vi Tyskland i horisonten. Sedan är det bara någon dryg timma kvar innan vi ankommer Lübeck. Denna kväll äter vi gemensam middag på hotellet.

Dag 2: Ost och vin

Då är det dags för en dag med ost och vin. Vi beger oss mot Dersau där vi skall se på ostproduktionen och får möjlighet att provsmaka. Det finns även möjlighet för lite inköp. Vi kör en kort bit till den lilla mysiga staden Plön, som ligger vackert vid sjön med samma namn. Här får vi tid att titta på det fina slottet, Prinzenhaus, som ligger vackert utmed sjökanten. Lite egen tid för lunch på egen hand hinns också med. Därefter tar vi oss mot Gredin och Weingut SJ Montigny, där vi skall ta en promenad i vinfälten och självklart smaka lite goda viner. Åter i Lübeck är kvällen fri.          

Dag 3: Lübeck

Nu har vi en hel dag på egen hand framför oss i Lübeck. Varför inte besöka Marienkriche och ta en tur upp i tornet och titta på den fantastiska utsikten. På cirka 20 minuters promenad ligger det kända landmärket Holstentor för den som vill besöka en av Lübecks kvarvarande stadsportar. I den gamla stadsdelen finns flera restauranger och caféer.

För den som vill så tar vi efter frukost, bussen den korta biten till Citti, här får vi möjlighet till lite shopping.

Dag 4: Lübeck – Hemorten

Då var det dags att säga farväl av Lübeck för denna gång. Vi tar samma väg på hemresan som utresan, stopp för fika i Sverige innan vi anländer våra hemorter.

Karta

Resekalender
22/7Höga Kustenfrån 5 495:-
24/7Gotland - Scandic Visbyfrån 7 695:-
24/7Gotland - Best Western Solhemfrån 7 695:-
24/7Gotland - Best Western Strandfrån 7 895:-
24/7Legolandfrån 4 595:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara