Skip to main content

Skidresa Val di Fiemme i Dolomiterna

Dolomiterna i norra Italien räknas som en del av Alperna men har en mer unik natur med söndervittrade bergstoppar. Området är mycket solsäkert och här finns skidåkning i världsklass. Vi tillbringar vår skidvecka i byn Predazzo i Val di Fiemme på det fina Hotel Ancora. Hotellet håller hög standard och har både pooler och wellness som ingår i vårt pris!

Vårt närmsta liftsystem är Val di Fiemme/Obereggen består av 53 liftar, 80 nedfarter och 140 km preparerad pist. Inom bekvämt bussavstånd finns även Canazei där man kan ansluta till Sella Ronda. Alla skidområdena ingår i Dolomiti Superski som är ett samarbete mellan 16 skidorter.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1-2: Hemorten – Val di Fiemme (Predazzo)

Vi startar resan på fredag morgon/eftermiddag och reser via Helsingborg-Helsingör och Danmark vidare över till Tyskland. På autobahn färdas vi vidare söderut med kortare stopp för mat och kvällstoalett. På lördag morgon/eftermiddag reser vi genom Österrike och över Brennerpasset. Efter cirka två timmars ytterligare färd är vi framme i vackra Val di Fiemme där vi checkar in på Hotel Ancora i centrala Predazzo. Vi välkomnas av personalen som inkvarterar oss på våra rum och vi avslutar kvällen med en gemensam middag.

Dag 3-8: Skiddagar i Val di Fiemme och Val di Fassa

Varje dag ingår en riklig frukostbuffé och flerrättersmiddagar på vårt hotell. Vi får även bland annat njuta av en välkomstdrink på ankomstdagen och en av kvällarna bjuds vi på en galamiddag.
Våra dagar bjuder på härlig skidåkning i området och enstaka dagar erbjuder vi utflykter till Canazei och Sella Ronda.

Läs mer om vårt närmsta skidområde här och om Dolomiti Superski här.

Dag 9-10. Pustertal – Hemorten

Efter frukost startar vår hemresa, och vi når våra hemorter under söndagen.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserFrån pris
2024-03-08Hotel Ancora, PredazzoMer än 811 795:-BokaMer information

Hotell

Hotel Ancora, Predazzo
Hotel Ancora, Predazzo
Detta fina och trivsamma hotell ligger i samhället Predazzo i Val di Fiemme. Hotellet har bland annat wellnessavdelning med bastu och jacuzzi som ingår i boendet. Nära vårt hotell går skidbussen till...
Resekalender
24/9Prag - Budapest - Wienfrån 9 895:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara