Skip to main content

Skidresa Val di Fiemme i Dolomiterna

Dolomiterna i norra Italien räknas som en del av Alperna men har en mer unik natur med söndervittrade bergstoppar. Området är mycket solsäkert och här finns skidåkning i världsklass. Vi tillbringar vår skidvecka i byn Predazzo i Val di Fiemme på det fina Hotel Ancora. Hotellet håller hög standard och har både pooler och wellness som ingår i vårt pris!

Vårt närmsta liftsystem är Val di Fiemme/Obereggen består av 53 liftar, 80 nedfarter och 140 km preparerad pist. Inom bekvämt bussavstånd finns även Canazei där man kan ansluta till Sella Ronda. Alla skidområdena ingår i Dolomiti Superski som är ett samarbete mellan 16 skidorter.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1-2: Hemorten – Val di Fiemme (Predazzo)

Vi startar resan på fredag morgon/eftermiddag och reser via Helsingborg-Helsingör och Danmark vidare över till Tyskland. På autobahn färdas vi vidare söderut med kortare stopp för mat och kvällstoalett. På lördag morgon/eftermiddag reser vi genom Österrike och över Brennerpasset. Efter cirka två timmars ytterligare färd är vi framme i vackra Val di Fiemme där vi checkar in på Hotel Ancora i centrala Predazzo. Vi välkomnas av personalen som inkvarterar oss på våra rum och vi avslutar kvällen med en gemensam middag.

Dag 3-8: Skiddagar i Val di Fiemme och Val di Fassa

Varje dag ingår en riklig frukostbuffé och flerrättersmiddagar på vårt hotell. Vi får även bland annat njuta av en välkomstdrink på ankomstdagen och en av kvällarna bjuds vi på en galamiddag.
Våra dagar bjuder på härlig skidåkning i området och enstaka dagar erbjuder vi utflykter till Canazei och Sella Ronda.

Läs mer om vårt närmsta skidområde här och om Dolomiti Superski här.

Dag 9-10. Pustertal – Hemorten

Efter frukost startar vår hemresa, och vi når våra hemorter under söndagen.

Karta

Resekalender
18/6Shopping i Burg från Gotlandfrån 2 395:-
19/6Gotland - Best Western Solhemfrån 6 795:-
19/6Gotland - Best Western Strandfrån 7 450:-
2/7Nordkapfrån 14 195:-
4/7Kryssning till Visby med Birka Gotlandfrån 3 495:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara