Skip to main content

Tyska pärlor med Hameln

Följ med oss på en händelserik rundresa i norra Tyskland som bland annat tar oss längs den tyska Sagovägen och till de underbara korsvirkesstäderna norr om bergskedjan Harz. Under vår resa får vi även uppleva råttfångarens Hameln och korsvirkespärlan Quedlinburg.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Hannover

Efter uppsamling kör vi söderut genom Sverige och Danmark, och tar sikte på resans första övernattningshotell i Hannover. Här övernattar vi och avslutar dagen med en middag på hotellet.

Dag 2: Utflykt Hameln och båttur på Weser

Idag reser vi västerut till Hameln vid floden Weser. Här finns den tyska sagovägen och flera av bröderna Grimms sagor samlades in i Weserdalen. Hameln är känd för sagan om råttfångaren som blir lurad av invånarna och som sedan hämnas genom att röva bort stadens barn. Här möter vi en lokalguide som tar oss med på en guidad stadsvandring bland korsvirkeshusen. Vi får tid för att äta lunch på egen hand och på eftermiddagen gör vi en båttur på Weser.
Vi lämnar sedan Hameln och kör några mil på Sagovägen som följer Weser. Vi passerar fina små byar och samhällen som bland annat Baron von Münchausens Bodenwerder och Askungens by Polle.
Vi avslutar dagen med en middag på vårt hotell i Hannover.

Dag 3: Hannover – via Goslar – Quedlinburg

Efter en god frukost lämnar vi Hannover och reser sydost till mot Quedlinburg. På vägen gör vi ett stopp i Goslar där vi tar en liten paus och får besöka de vackra kvarteren runt Rådhustorget. Vi fortsätter sedan de sista milen till Quedlinburg som vi når lagom till lunchtid och får tid till att äta på någon av de trivsamma restaurangerna.

Under eftermiddagen möter vi en lokalguide som visar oss den sockersöta korsvirkesstaden. Här finns mer än 1600 korsvirkeshus och då staden förskonades från andra världskrigets bombningar så är Quedlinburg idag med på UNESCO:s världsarvslista. Vi ser bland annat kvarteren runt Marktplatz, Slottsberget och stiftskyrkan St. Servatius som byggdes redan på 1100-talet.
Vi inkvarterar oss sedan på vårt hotell som ligger strax söder om Slottsberget och avslutar dagen med en gemensam middag.

Dag 4: Quedlinburg – via Harzbergen – Lübeck

Under morgonen lämnar vi vårt hotell och reser några mil väster ut till Wernigerode. Här startar vi en tågfärd på den smalspåriga järnvägen Harzer Schmalspuhrbahn som tar oss upp i Harzbergen. De mineralrika skogbeklädda bergen är de högsta i norra Tyskland och den högsta toppen Brocken mäter hela 1 141 meters höjd. Det är hit de tyska häxorna enligt folktron flyger på valborgsmässoafton. Efter cirka en timmas färd når vi vår ändstation Schierke där vår buss möter upp oss.

Vi reser sedan vidare norrut mot Lübeck och stannar för lunch utmed vägen. Under sen eftermiddag checkar vi in oss på vårt centrala hotell strax norr om Gamla stan. Vi får några timmars fritid innan vi avslutar dagen med en middag på vårt hotell.

Dag 5: Lübeck – Hemorten

Det är dags att lämna Tyskland för denna gång. Med många härliga intryck reser vi vidare sista biten hemåt via Danmark, och snart når vi åter svensk mark och våra hemorter.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserFrån pris
2024-09-06Rundresa Tyska pärlorMer än 87 995:-BokaMer information

Hotell

Rundresa Tyska pärlor
Rundresa Tyska pärlor
Dag 1-2: Mercure Hotel, Hannover Dag 3: Best Western Hotel Schlossmühle, Quedlinbur g Dag 4: - Holiday inn,Lübeck - ...
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara