Skip to main content

Inlandsbanan

Tågresan på Inlandsbanan är en fantastisk naturupplevelse men även bussresan genom vårt vackra land har många underbara vyer att erbjuda. I år åker vi Inlandsbanan mellan Östersund och Vilhelmina. Förutom tågresan på Inlandsbanan erbjuder denna resa besök i en gruva som har en underjordisk kyrka. Vi besöker även en rovdjursutställning och ett samecenter.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Östersund

Från respektive hemort går vår resa norrut. På vår väg passerar vi flera kända städer och platser och stannar för fika och lunch längs vägen. Middag väntar efter att vi fått våra rum.

Dag 2: Östersund – Malå

Tidig morgon tar vi plats ombord på Inlandsbanan som skall ta oss norrut till Vilhelmina (cirka fyra timmar). Vi far genom bäverland, renhjordar, myrmarker och pittoreska småbyar. Tågpersonalen står till förfogande och berättar gärna om historia och platser under resans gång. Efter tågresan blir det uppehåll för lunch på egen hand i Vilhelmina. Sedan bär det av till Båtsuoj Samecenter där vi gör en rundvandring i ett sameviste och får höra dess historia. Vi får smaka på torkat renkött med kaffe. Vidare till Malå och vårt hotell. Vi äter en gemensam middag på hotellet.

Dag 3: Malå - Umeå

Direkt efter frukost så far vi mot Kristineberg och beger oss under jorden och Sankta Annas gruvkyrka. Bussen går 90 meter ner i gruvan och en guide berättar om den märkliga kyrkan. Vi får även en trevlig förmiddagsfika vid kyrkan. Framåt lunchtid anländer vi till Svansele och deras vildmarksutställning, här ser vi oss runt i deras fantastiska rovdjursutställning. Här bjuds vi dessutom på en trevlig och lite annorlunda vildmarkslunch. Under eftermiddagen kommer vi fram till Umeå och vårt hotell. Vi avslutar dagen men en gemensam middag.

Dag 4: Umeå – Gävle

Då var det dags att påbörja vår resa söderut ner mot dagens slutmål, Gävle. Här väntar vårt hotell med rum och god middag. Under dagen kommer vi att passera den mycket kända Höga Kustenbron där vi kan stanna till för att ta oss en titt på detta fantastiska bygge. Sedvanliga stopp för fika och lunch utmed vägen. Middag och sköna rum väntar på vårt hotell.

Dag 5: Gävle – Hemorten

Efter frukost så fortsätter vår resa mot våra hemorter. Vi avslutar vår norrlandsresa för denna gång och säger farväl och på återseende.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserFrån pris
2024-07-20Rundresa InlandsbananMer än 88 995:-BokaMer information

Hotell

Rundresa Inlandsbanan
Rundresa Inlandsbanan
Dag 1: Hotell Östersund, Östersund Dag 2: Malå Hotell, Malå Dag 3: Scandic Plaza, Umeå Dag 4: Scandic CH, Gävle...
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara