Skip to main content

Rhen och Mosel

Hösten är årstiden då det skördas vindruvor längs floderna Rhen och Mosel. På denna resa får vi lära oss mer om vinodling och vi hinner både med att provsmaka vin och ta en båttur på Rhen.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Bad Oldesloe

Vi börjar vår resa söderut och kör via Danmark och vidare till Bad Oldesloe. Här skall vi bo första natten och middagen väntar. 

Dag 2: Bad Oldesloe – Rüdesheim 

På snabba vägar tar vi oss söderut mot Rüdesheim. Här ska vi bo två nätter på anrika hotel Lindenwirt, beläget mitt i de centrala delarna och med den välkända gränden Drossegasse runt hörnet. Gemensam middag serveras på vårt hotell.

Dag 3: Rüdesheim

Dagen tillbringar vi i Rüdesheim, med en ledig förmiddag. Vår reseledare tar de som vill med på en linbanetur upp över vinfälten till utsiktsplatsen med fantastiska vyer över Rhen och alla vinodlingar. Här kan vi beskåda monumentet Germania på nära håll och den som önskar kan promenera ner genom vinfälten. Efter lunch på egen hand skall vi besöka en lokal vinproducent, Weingut Georg Breuer, och här får vi prova fyra sorters vin och har också möjlighet att köpa med oss några flaskor hem. Gemensam middag på hotellet.

Dag 4: Rüdesheim – Cochem

Efter frukost är det dags att lämna Rüdesheim och det gör vi med en flodbåt. Vi färdas ett par timmar längs med Rhen till S:t Goarshausen och kan utmed vägen se vackra sluttningar med vinrankor i långa rader. Vi tar oss även upp på den sagoomspunna Loreleylklippan, där enligt historien många sjömän gått under. Här kan vi också inta dagens lunch innan vi åker vidare mot Koblenz, orten där floderna Rhen och Mosel flyter samman vid det så kallade Deutsches Eck. Vi når senare vårt hotell i Cochem där vi skall bo i två nätter och här väntar dagens middag.

Dag 5: Utflykt Moseldalen

Denna dag åker vi längs med Mosel till Bernkastel och här får vi lite tid på egen hand. Under eftermiddagen stannar vi i Traben-Trarbach på Weingut Axel Emert. Här får vi lära oss mer om vin och vinodling och dessutom provsmaka fyra sorters vin innan vi beger oss tillbaks till vårt hotell och gemensam middag. 
 

Dag 6: Cochem – Bad Oldesloe

Efter en stärkande frukost så beger vi oss norrut. Vi övernattar återigen i Bad Oldesloe och äter en gemensam middag.

Dag 7: Bad Oldesloe - Hemorten

Vi fortsätter via Danmark och når så småningom Sverige, och framåt kvällen är vi tillbaks på respektive hemort.

 

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserFrån pris
2024-09-14Rundresa Rhen och MoselMer än 810 895:-BokaMer information

Hotell

Rundresa Rhen och Mosel
Rundresa Rhen och Mosel
Dag 1: G ood Morning +, Bad Oldeloe Dag 2-3: Hotel Lindenwirt, Rüdeseheim Dag 4-5: Hotel Noss, Cochem Dag 6: G ood Morning +, Bad Oldeloe...
Resekalender
1/5Kielkryssningfrån 1 995:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara