Skip to main content

Krakow

Följ med oss på en resa till Krakow, staden som anses som en av Europas vackraste. Krakow är befolkningsmässigt Polens näst största stad och sedan 1978 är den med på UNESCO:s världsarvslista, och har så mycket att erbjuda. En blandning av historia och kultur, men även bra shopping, god mat och vackra byggnader.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Karlskrona

Vi tar oss till Blekinge och Karlskrona, där Stena Lines fartyg väntar för att ta oss vidare till Gdynia. Väl ombord installerar vi oss i våra hytter och äter en gemensam middag.

Dag 2: Gdynia – Krakow

Efter frukost tar vi plats i vår buss och ger oss av mot Krakow. Vi stannar naturligtvis för lite lunch och når framåt kvällen vårt centrala hotell i Krakow. Här äter vi efter incheckning en gemensam middag.

Dag 3: Krakow

Efter frukost möter vår lokalguide upp för en tre timmars lång stadsrundtur. Vi får bekanta oss närmare med ”Stare Miasto”, gamla staden, som sedan 1978 finns med på UNESCOS:s världsarvslista. Vi får även se Mariakyrkan och kungaslottet Wawel och många andra vackra byggnader i staden. Under eftermiddagen finns möjlighet att göra egna strövtåg och denna dag äter vi middag på egen hand.

Dag 4: Krakow, utflykt Auschwitz

När vi ätit frukost tar vi oss med vår buss till Auschwitz, där vi hittar koncentrations- och förintelselägret Auschwitz-Birkenau. Hit deporterades över 1,3 miljoner människor under andra världskriget, och de flesta kom aldrig härifrån. Vi får under en tre timmar lång guidad visning av lägret höra många skrämmande och känslosamma berättelser av vår lokalguide. Väl tillbaks i Krakow får vi en stund på egen hand innan vi tillsammans på kvällen beger oss till de Judiska kvarteren för en trerätters middag.

Dag 5: Krakow, utflykt Saltgruvan

Ledig dag på egen hand.

Idag ordnas en extra utflykt för de som vill till Saltgruvan i Wieliczka (min. 20personer för att utflykten skall anordnas). Gruvan användes av den tyska ockupationsmakten för förvaring av bland annat krigsmaterial. Vi får en guidad (engelsktalande) visning av gruvan, som även den numera finns med på världsarvslistan.

Vid lunchtid återsamlas alla för en gemensam publunch och ölprovning på Microbrewery C.K Browar inne i centrala Krakow. Resten av dagen och kvällen tillbringas på egen hand.

Dag 6: Krakow-Gdynia

Vi lämnar Krakow efter frukost och beger oss norrut mot Gdynia. Här väntar åter Stena Lines färja för återresa till Sverige och liksom på utresan serveras vi middag ombord.

Dag 7: Karlskrona – Hemorten

Efter ankomst och frukost ombord återstår nu bara sista etappen till våra respektive hemorter.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserFrån pris
2024-08-24Hotel Wyspianski, KrakowMer än 89 440:-BokaMer information

Hotell

Hotel Wyspianski, Krakow
Hotel Wyspianski, Krakow
Under vistelsen i Krakow bor vi på centralbelägna Hotel Wyspianski. Här ifrån är det inte långt in till gamla staden med sitt kända torg och klocktorn. Läs mer om hotellet här. Utresa och hemresan ske...
Resekalender
1/5Kielkryssningfrån 1 995:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara