Skip to main content

Bergensbanan

Följ med oss på en resa genom norska Telemark till den förtjusande staden Bergen. Under resans gång upplever vi bland annat den norska fjällvärlden i både Vrådal ochGeilo. Vi får även se den vackra naturen både från båt och genom en tågfärd på den populära Bergensbanan.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Vrådal

Efter uppsamling reser vi norrut mot den norska gränsen. Vid Dröbak tar vi Oslofjordstunneln mot Drammen och under början av kvällen når vi mysiga Vrådal i Telemark. Här väntar en gemensam middag.

Dag 2: Vrådal – Bergen

Efter frukost färdas vi vidare genom det skogbeklädda fjällandskapet i Telemark och reser i riktning mot Odda. Vi passerar flera sjöar och dalar och reser genom den södra delen av Hardangervidda. Under eftermiddagen når vi Hardangerfjorden vid Eidfjord. Här byter vi till en sightseeingbåt och gör en vacker båttur på Norges näst längsta fjord. Efter cirka tre timmar når vi Norheimsund och vi reser de sista milen till Bergen och vårt hotell. Middag på kvällen på hotellet.

Dag 3: Bergen

Efter frukost möter vi en lokalguide som tar oss med på en stadsrundtur i Norges näst största stad. Staden var länge en framstående hansestad och en av Nordens ledande hamnstäder. Än idag finns Bryggen, som är de gamla hanseatiska delarna av staden och som utsetts till världsarv. Bergen är mycket naturskönt belägen vid slutet av en fjord och mellan ett antal olika höga kullar och bergstoppar och omnämns ibland som ”Staden mellan de sju bergen”. Vi får sedan en ledig eftermiddag då det finns chans till att shoppa eller t ex ta en tur med bergbanan upp till utsiktsplatsen Flöyen. På kvällen samlas vi för en gemensam middag.

Dag 4: Bergen – Bergensbanan – Gol

Efter frukost får vi ytterligare lite egen tid till att uppleva Bergen. Efter lunch samlas vi för vår tågresa med Bergensbanan som avgår under eftermiddagen. Vår tågfärd med den spektakulära Bergensbanan tar cirka tre timmar och vi reser över Hardangervidda till Geilo. Den går från Bergen till Oslo och invigdes i sin helhet 1909. Då vi startar från havsnivå och den högsta punkten på Hardangervidda är 1 237 meter över havet passerar vi många tunnlar på vår väg till Geilo där Finsetunneln är den längsta. I Geilo möter vi vår buss som tar oss till vårt hotell. Efter incheckning äter vi vår middag på hotellet.

Dag 5: Gol – Hemorten

Vi färdas söderut mot Oslo och lämnar Norge för denna gång. Framåt kvällen når vi våra respektive hemorter.

 

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserFrån pris
2024-07-27Rundresa BergensbananMer än 88 595:-BokaMer information

Hotell

Rundresa Bergensbanan
Rundresa Bergensbanan
Dag 1: Straand Hotel, Vrådal Dag 2-3: Scandic Bergen City, Bergen (27/7 Hotel Zander K, Bergen ) Dag 4: Pers Hotell, Gol (27/7 Ustedalen Hotel, Geilo )...
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara