Skip to main content

Gdansk

Den historiska hansestaden Gdansk vid Östersjökusten har mycket att erbjuda. Här finns en vacker stadskärna med kullerstensgator och praktfulla köpmanshus. Runt den storslagna Mariakyrkan finns mysiga gränder och små bärnstensbutiker. Under vår resa bor vi på ett centralt hotell, nära till restauranger och shopping. Vi njuter vi av en av Polens vackraste städer och gör även en utflykt till den mytomspunna tegelborgen Malbork som besattes av svenskarna under det trettioåriga kriget.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Karlskrona

Vi tar oss söderut till Karlskrona. Här väntar Stenas fina båtar som skall ta oss över till Gdynia. Vi checkar in och äter en trevlig middag tillsammans.

Dag 2: Gdansk

Under morgonen så når vi hamnstaden Gdynia, som är den nordligaste av de tre städerna som utgör Trestadsområdet vid Gdanskbukten. Här möter vi vår lokalguide som tar oss med söderut via kur- och badorten Sopot, innan vi når Gdansk. Vi gör en stadsrundtur där vi får lära oss mer om stadens tusenåriga historia. Gdansk förknippas bland annat med hanseförbundet, andra världskrigets inledande skede vid Westerplatte och Solidaritetsrörelsen på 1980-talet.
Under eftermiddagen checkar vi in oss på vårt centrala hotell och därefter är kvällen fri för egna upplevelser i denna fina stad. Här finns ett mycket stort utbud av restauranger och mikrobryggerier.

Dag 3: Gdansk och Malbork

Under morgonen lämnar vi vårt hotell och vår lokalguide möter upp oss. Vi gör sedan en halvdagsutflykt till Malbork sydost om Gdansk. Riddarborgen i Malbork byggdes av Tyska orden och är den största fästningen i Europa som byggdes under medeltiden. Hela byggnadskomplexet består av tre borgar och är omgiven av fyra ringmurar och en flod. Här gör vi en rundvandring med audioguider.
Under eftermiddagen återvänder vi till Gdansk och får ett par timmars fritid i centrum. Därefter reser vi norrut till Gdynia och checkar in på Stena Lines färja där vi avslutar dagen med en gemensam middag.

Dag 4: Karlskrona – Hemorten

Under morgonen når vi Karlskrona och efter en god frukost reser vi hem till våra respektive hemorter.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserFrån pris
2024-09-05Mercure Gdansk Stare Miasto, GdanskMer än 85 195:-BokaMer information

Hotell

Mercure Gdansk Stare Miasto, Gdansk
Mercure Gdansk Stare Miasto, Gdansk
Hotel Mercure Stare Miasto ligger centralt med bra utgångsläge för en trevlig vistelse i Gdansk. Läs mer om hotellet här: Dag 1 och 3: Ombord Stena Line...
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara