Skip to main content

Gardasjön

Gardasjön – denna otroligt vackra italienska sjö med sitt fantastiska läge har så mycket att erbjuda. Här njuter vi av storslagna vyer, ett varmt och skönt klimat och en fantastisk grönska. Under denna drömresa gör vi två båtturer på sjön, besöker mysiga byar och provar lokala viner – allt som hör en Italienresa till. Dessutom gör vi en utflykt till Romeo och Julias Verona!

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Lübeck

Under vår första resdag tar vi oss via Danmark in i Tyskland och når vårt första hotell i Lübeck, här serveras vi vår första gemensamma middag. 

Dag 2: Lübeck – Ingolstadt

Efter frukost fortsätter vi söderut med lämpliga stopp för lunch och fika. Väl framme på vårt hotell i Ingolstadt väntar incheckning och en god middag. 

Dag 3: Ingolstadt – Bardolino

Vi fortsätter söderut och njuter av alla fantastiska vyer vi passerar. Via Brennerpasser reser vi vidare in i Italien, och når senare Gardasjön och vårt boende i härliga Bardolino. Här bor vi i fem nätter och efter att vi installerat oss väntar gemensam middag.

Dag 4: Utflykt med vinprovning

Vi startar denna dag med ett besök i den mysiga orten Garda, som gett namn åt hela sjön. En lunch eller kanske en kopp kaffe på en av de mysiga serveringarna längs den fina strandpromenaden är att rekommendera.Området kring Gardasjön är känt för sin fina olivolja och sina goda viner. Vi besöker idag en oliv- och vingård utanför Bardolino, där vi får berättat för oss om hur tillverkningen går till. Därefter får vi provsmaka deras goda viner och har naturligtvis möjlighet att köpa med oss några flaskor hem. Vi kommer tillbaks till vårt hotell i god tid före middagen, kanske någon vill ta ett dopp i poolen eller bara njuta en stund ute på den fina terassen?

Dag 5: Utflykt på Gardasjön

Idag har vi en fantastisk dag framför oss! Vi tar vår buss längs sjön till den norra delen och når slutligen Riva del Garda. Under färden kan vi se hur sluttningarna blir brantare och hur naturen förändras. Vi kliver här på båten som skall ta oss till Limone, där vi kan strosa runt i de pittoreska gränderna och äta lunch på egen hand. Vi tar därefter båten till Malcesine, ännu en pärla, som är känd för sitt fina slott som ligger så vackert utmed sjön, och linbanan som går upp till Monte Baldo. Här möter sedan vår buss för att ta oss tillbaks till vårt hotell och den väntande middagen.

Dag 6: Ledig dag

Idag har vi en helt ledig dag att njuta av vår omgivning och vårt trevliga hotell. Kanske en promenad längs med sjön lockar – eller varför inte ett besök till hotellets pool? Frukost och middag på vårt hotell.

Dag 7: Utflykt Verona och Valpoliciella

Efter frukost ger vi oss idag av mot Verona, en av Italiens absolut vackraste städer. Vi får lite fri tid att strosa runt i staden där ett av världens största kärleksdrama utspelar sig, och ett besök vid Romeo och Julias välkända balkong är ett måste! Under eftermiddagen tar vår buss oss vidare mot vinområdet Valpoliciella och till vingården Fratelli Vogadori. Här får vi en rundvandring i vinkällaren och får prova fyra olika viner, bland annat Valpoliciella Classico och en Amarone. Kanske köper vi med oss några flaskor hem innan vi tar oss tillbaks till vårt hotell och gemensam middag.

Dag 8: Bardolino – Bayreuth

Nu är det dags att lämna Gardasjön och Italien för denna gång, och vi kör norrut igen via Alperna och passerar både Innsbruck och München. Senare når vi vårt övernattningshotell i Bayreuth, där middag väntar.

Dag 9: Bayreuth – Hamburgstrakten

Vi äter frukost och tar oss sedan ut på Autobahn för vår fortsatta resa norrut. Vi övernattar resans sista natt i Buchholz, här intar vi också resans sista gemensamma middag. 

Dag 10: Hamburgstrakten – Hemorten

Några mil på tyska och danska vägar återstår innan vi åter når svensk mark och våra respektive hemorter. Vi säger Arrivederci för denna gång!

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserFrån pris
2024-10-06Hotel Nettuno, GardasjönMer än 815 895:-BokaMer information

Hotell

Hotel Nettuno, Gardasjön
Hotel Nettuno, Gardasjön
Dag 3-7: Hotel Nettuno ligger centralt inne i Bardolino, bara ett stenkast ifrån Gardasjön. Hotellet har Pool och en trevlig uteterass. Läs mer om hotellet här: Övriga hotell: Dag 1: Tryp By Wyndham A...
Resekalender
22/7Höga Kustenfrån 5 495:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara