Skip to main content

Inlandsbanan och Hurtigruten

Denna rundresa ger möjligheten till att uppleva både Inlandsbanan och Hurtigruten på en och samma resa! Vår resväg går bland annat genom Jämtlandsfjällen, via Trondheim och genom Gudbrandsdalen. Vi bjuds på magiska vyer både till land och till havs!

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Undersåker

Under morgonen inleder vi vår resa norrut mot Mora. Vi stannar för möjlighet att köpa fika/lunch längs resvägen. Under eftermiddagen når vi Mora där vi byter till Inlandsbanans tåg. Vi färdas sedan genom Orsa Finnmark och Härjedalen. Tågvärdarna ombord berättar om sevärdheter som vi passerar. Under början av kvällen görs ett kvällstopp i skidorten Åsarna, där vi serveras en gemensam middag (ingår i resans pris). Vi fortsätter sedan den sista etappen till Östersund där vår buss möter upp och tar oss till Undersåker nära Åre där vi övernattar en natt.

Dag 2: Undersåker – Trondheim

Efter frukost färdas vi vidare förbi Åre och Duved och reser genom den jämtländska fjällvärlden mot Storlien och den norska gränsen. Vi når Trondheim lagom till lunch och äter på egen hand på någon av de många restaurangerna. Under eftermiddagen möter vi en lokalguide som tar oss med på en guidad rundtur i staden vid Nidälven. Trondheim som är Norges tredje största stad grundades år 997 som Nidaros. Här finns bland annat den medeltida Nidarosdomen där Olof den heliges reliker finns begravda (vid frivilligt besök i kyrkan tillkommer inträde). Efter rundturen checkar vi in på vårt hotell och avslutar dagen med en middag.

Dag 3: Trondheim – Kristiansund med Hurtigruten

Efter frukost beger vi oss till hamnen där vi går ombord på Hurtigruten. Under vår heldagskryssning färdas vi inledningsvis över Trondheimsfjorden och följer sedan kusten sydväst mot Kristiansund. På vägen passeras många öar, skär och holmar. Vi äter en gemensam lunch ombord och under sen eftermiddag når vi Kristiansund. Här checkar vi in på vårt hotell och avnjuter en gemensam middag.

Dag 4: Kristiansund – Elverum

Vi lämnar vårt hotell och reser sydost mot Oppdal. Vi följer sedan den gamla Kungsvägen som leder oss söderut över Dovrefjell. På vägen passerar vi ett hänförande högfjällsområde och om vädret tillåter får vi en vacker vy över berget Snöhetta. Under eftermiddagen reser vi genom den vackra Gudbrandsdalen och passerar Lillehammer och sjön Mjösa innan vi når vårt hotell i Elverum. Vi avslutar dagen med en gemensam middag på hotellet.

Dag 5: Elverum – Hemorten

Vi färdas söderut mot den svenska gränsen i Värmland och vi lämnar Norge för denna gång. Framåt början av kvällen når vi våra respektive hemorter.

Karta

Resekalender
18/6Shopping i Burg från Gotlandfrån 2 395:-
19/6Gotland - Best Western Solhemfrån 6 795:-
19/6Gotland - Best Western Strandfrån 7 450:-
2/7Nordkapfrån 14 195:-
4/7Kryssning till Visby med Birka Gotlandfrån 3 495:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara