Skip to main content

Rättviks vårmarknad

Den årliga vårmarknaden i Rättvik vid Siljans strand är en folkfest som pågår i dagarna tre. Marknaden som har anor från 1890-talet lockar tiotusentals besökare per marknadsdag och är en av Sveriges största utomhusmarknader. På vår resa bor vi en natt i Falun och får även besöka den populära Carl Larsongården i Sundborn.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Rättvik

Vi tar plats i vår buss och reser norrut mot Dalarna med stopp för fika längs vägen. Vid lunchtid når vi Rättvik vid Siljans strand och får eftermiddagen på oss att uppleva Rättviks marknad som hålls i centrum. Här får vi bland annat uppleva hundratals marknadsstånd, gatuartister och uppträdanden. Under sen eftermiddag reser vi till Falun där vi checkar in på vårt hotell. Kvällen avslutas med en gemensam middag.


Dag 2: Rättvik – Hemorten

Efter en god frukost lämnar vi vårt hotell åker till Sundborn en dryg mil nordost om Falun. Här finns Carl Larsson gården som var hem åt det världsberömda författarparet. En guide visar oss runt på gården och berättar historien om deras fascinerade liv. Framåt förmiddagen lämnar vi Dalarna och reser hemåt. Vi stannar för lunch och fika längs vägen och når våra hemorter under kvällen.

Karta

Resekalender
18/6Shopping i Burg från Gotlandfrån 2 395:-
19/6Gotland - Best Western Solhemfrån 6 795:-
19/6Gotland - Best Western Strandfrån 7 450:-
2/7Nordkapfrån 14 195:-
4/7Kryssning till Visby med Birka Gotlandfrån 3 495:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara