Skip to main content

Spreewald, sparris och vin

Spreewald är riktig en pärla! Följ med på en tur till norra Tyskland och njut av några dagar i ett verkligen härligt område med god mat och dryck. Både vin, sparris och en trevlig båttur ingår i resan. Detta tillsammans med en eftermiddag i metropolen Berlin gör resan till en pärla på många sätt!

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Berlin 

Vi lämnar våra hemorter för att ta oss till Helsingborg där vi färjar över till Helsingör. Bussen fortsätter genom Danmark och här tar vi färjan till Tyskland. Nu tar vi sikte på vårt hotell i Berlintrakten och efter incheckning blir det gemensam middag som serveras direkt efter vår ankomst till hotellet.

Dag 2: Utflykt till sparrisgård och en tur in till Berlin

I våra omgivningar finns hur mycket som helst att upptäcka och vi börjar dagen med en tur till ett sparrisparadis utan dess like. Vi besöker en sparrigård i byn Beelitz där vi får en intressant rundvisning, bjuds på sparrislunch och får naturligtvis möjlighet att köpa med oss lite sparris eller någon annan delikatess hem. Under eftermiddagen gör vi i en tur in till Berlin där det ges möjlighet till både lite sightseeing och shopping. Efter dagens alla intryck smakar middagen på hotellet säkert extra bra.

Dag 3: Utflykt till Spreewald

Idag ska vi göra ett besök i ett unikt och verkligen helt fantastiskt område – Spreewald! Under dagen njuter vi av lugnet under en harmonisk kanaltur på en flatbottnad stakbåt. De så kallade Kahnbåtarna är lika viktig för de som bor vid någon av de 200 flodarmar som finns här som bilen är för de flesta andra. Det är ett område som inte går att beskriva – det måste upplevas! Lunchen avnjuts på egen hand och kanske ingår den berömda Spreewaldgurkan i någon av rätterna? Under eftermiddagen åker vi till Tysklands nordligaste familjeägda vingård för en vinprovning. Bussen går därefter tillbaka till hotellet och kvällens middag.

Dag 4: Berlin – Hemorten

Det är dags att lämna Tyskland för denna gången. Med många härliga intryck och snabba vägar ställer vi in siktet på Rostock där färjan väntar för att ta oss till Danmark och Gedser. Vi fortsätter till Helsingör där vi färjar över till Helsingborg. Så småningom är vi åter vid respektive hemort.

Karta

Resekalender
22/7Höga Kustenfrån 5 495:-
24/7Gotland - Scandic Visbyfrån 7 695:-
24/7Gotland - Best Western Solhemfrån 7 695:-
24/7Gotland - Best Western Strandfrån 7 895:-
24/7Legolandfrån 4 595:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara