Skip to main content

Geilo

Norge lockar oss med sin fantastiska natur, sina fjordar, fjäll, höga berg och vackra vattenfall. Vi bor på Geilo Hotel i Geilo, beläget på Hardangervidda. Luften här är frisk och klar och naturupplevelserna många. Vi kommer att besöka både Eidfjord och åka en av världens vackraste tågresor, Flåmbanan.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Geilo

Vi styr bussen mot norska gränsen och passerar Oslo på vår väg mot Geilo, där vi skall bo på Ustedalen Resort under tre nätter. Orten är välkänd som skidort under vintern men är även ett mycket populärt turistmål under sommaren, med fantastisk natur inpå knutarna. Efter incheckning äter vi gemensam middag.

Dag 2: Utflykt Eidfjord

Efter frukost tar vi plats i bussen och beger oss mot Eidfjord, ett litet samhälle omgivet av mäktiga bergsformationer. Med hjälp av vår lokalguide så ser vi oss omkring i de vackra omgivningarna. Vi ser Vöringsforsen och åker upp och ser den hänförande utsikten ifrån Fossli hotel, sedan vidare mot Sysendammen. Vår guide berättar om historian runt Hardangervidda och all kraftutbyggnad som skett här. Åter på vårt hotell väntar middag.

Dag 3: Utflykt Flåmbanan

Dagens utflykt blir något alldeles extra, vi ska göra en tur på den otroligt vackra Flåmsbanan, som räknas som en av världens vackraste tågsträckor. Vi tar plats i Flåm och under den två timmar långa resan till Myrdal och tillbaks, får vi njuta av enastående vyer, så glöm inte kameran! Vi ser bland annat den vackra Aurlandsfjorden, en arm av världens längsta fjord, Sognefjorden och under turen gör tåget stopp för fotografering. På vägen tillbaks till Geilo åker vi genom Laerdalstunneln, världens längsta vägtunnel. Delvis är tunneln väldigt vackert belyst och dess längd är hela 24,5 km. Via Hemsedal kör vi sedan sista biten till vårt hotell och resans sista gemensamma middag.

Dag 4: Geilo – Hemorten

Efter frukost är det dags att lämna Norge för denna gång, och efter brukliga stopp för kaffe och lunch når vi våra hemorter framåt kvällen.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserFrån pris
2024-08-01Geilo Hotel, GeiloMer än 86 450:-BokaMer information
2024-08-23Geilo Hotel, GeiloMer än 85 995:-BokaMer information

Hotell

Geilo Hotel, Geilo
Geilo Hotel, Geilo
På resan bor vi på trevliga Geilo Hotel, med tradition från 1880. Här bor vi med härlig utsikt med storslagen natur. Läs mer om hotellet här:...
Resekalender
1/5Kielkryssningfrån 1 995:-
3/5Flensburg med ön Syltfrån 5 485:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara