Skip to main content

Kosta med Utvandrarna

Följ med oss på en trevlig resa till Kosta i hjärtat av det småländska Glasriket. Vi bor bekvämt i egna semesterhus på Kosta Lodge och besöker Kosta Outlet, testar den unika Hyttsillen och får egen tid i den trevliga trästaden Eksjö. På denna avresa gör vi en spännande rundtur med lokalguide i Utvandrarnas fotspår.

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten - Kosta

Efter uppsamling och fikapaus anländer vi till den trevliga och unika trästaden Eksjö. Staden med sin idylliska stadskärna har mer än 50 kulturminnesmärkta trähus. Vi får lite egen tid att vandra runt och även inta en lunch på egen hand. Sedan beger vi oss mot Kosta Outlet, där vi får lite tid för shopping, här finns flera trevliga butiker med det mesta. Glas, porslin, kläder och sportutrustning. Eller varför inte titta in till det nya ölbryggeriet med Ginbar (flera hundra sorter) och smaka på en god dryck. När vi är nöjda tar vi den korta biten till Kosta Lodge, där vi checkar in i våra trevliga semesterhus. Här finns en trevlig uppvärmd Pool. Middagen väntar på hotellet. 

Dag 2: Utflykt Utvandrarna och Hyttsill

Nu har vi nästan en heldag med en småländsk lokalguide som skall ta oss med på en historisk tur. Vi får höra och lära oss mer om alla de som utvandrade och även om dem som blev kvar hemma. Under dagen så intar vi en gemensam lunch. Åter på vår Lodge så har vi lite tid innan vi tar oss till kvällens trevliga tillställning. Kvällen bjuder till en härlig hyttsill, med massor av god mat som glasblåsarna åt på sin tid. Det blir även musikunderhållning och lite glasblåsningsuppvisning.

Dag 3: Kosta - Hemorten

Efter lite senare frukost så tar vi oss åter mot Outlet och lite mer tid för shopping. Därefter beger vi oss mot Växjö, där vi ser den fina Domkyrkan och Linnéparken med Bertil Valliens berömda Altartavla i glas. Här finns även tid för lunch på egen hand, Växjö är känd för sina många och bra restauranger. Sedan beger vi oss hemåt och vi anländer våra hemorter framåt kvällen.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserFrån pris
2024-05-31Kosta LodgeMer än 83 555:-BokaMer information

Hotell

Kosta Lodge
Kosta Lodge
Kosta Lodge 2-bädds semesterhus Mitt i det småländska glasriket, i närhet till ett av Sveriges äldsta glasbruk ligger Kosta Lodge Kosta Lodge erbjuder rymliga och ljusa 2-bädds semesterhus på 35 kvm,...
Resekalender
1/5Kielkryssningfrån 1 995:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara