Skip to main content

Kosta med Utvandrarna och Hyttsill

Följ med oss på en trevlig tvådagars resa till Kosta i hjärtat av det småländska Glasriket. Vi bor bekvämt i egna semesterhus på Kosta Lodge och besöker Kosta Boda glashytta, testar den unika Hyttsillen och får egen tid för shopping. På denna resa gör vi en spännande rundtur med lokalguide i Utvandrarnas fotspår.

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten - Kosta

Vi beger oss söderut mot Destation Kosta, här startar vi med en gemensam lunch. Därefter skall vi med hjälp av en lokalguide få veta mer om glasblåsning och arbetet i hyttan. Vi får lite egen tid för shopping eller varför inte titta in till det nya ölbryggeriet med Ginbar (flera hundra sorter) och smaka på en god dryck. Vi tar oss sedan den korta biten till vårt hotell och får våra rum. Kvällen bjuder sedan till en härlig hyttsill, med massor av god mat som glasblåsarna åt på sin tid. Det blir även musikunderhållning och lite glasblåsningsuppvisning.

Vill du veta mer om Hyttsillen: Läs här: 

Dag 2: Utflykt

Denna dag gör vi en rundtur i Utvandrarnas fotspår, vår guide berättar på klingande småländska om alla som utvandrade, hur livet blev för dem som kom iväg men även för dem som blev kvar hemma. Lunch på egen hand innan hemresa.

Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara