Skip to main content

Österrikes höjdpunkter

Följ med på en resa till Österrike där vi upplever några av landets höjdpunkter. Vi inleder resan i vindistrikten i öster där vi gör vinprovningar och tillbringar en heldag i Wien.Efter ett par dagar byter vi område till Salzkammergut där vi får njuta av sjödistriktet och dess vackra alper. Under den händelserika resan besöker vi även Örnnästet i Bayern

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Oranienburg

Efter uppsamling kör vi söderut genom Sverige och Danmark, och tar sikte på resans första övernattningshotell i Oranienburg norr om Berlin.Här övernattar vi och avslutar dagen med en middag på hotellet.

Dag 2: Oranienburg – Wolkersdorf

Idag reser vi vidare söderut och passerar både Dresden och Prag. Under kvällen når vi den lilla staden Wolkersdorf som ligger i det grönskande vinområdet Weinviertel strax norr om Wien. Här checkar vi in oss på vårt centrala hotell där vi tillbringar tre nätter. Samtliga dagar ingår frukost och middag på vårt hotell.

Dag 3: Vinprovningar i Weinviertel

Efter en god frukost kör vi norrut till den lilla vinbyn Falkenstein. Byn har fått sitt namn efter den borgruin som tronar över byn och som byggdes för över tusen år sedan för att försvara gränsen mot Böhmen och Ungern. Här besöker vi en lokal vinodlare och provar några av de lokala vinerna. Vi äter lunch på egen hand och fortsätter sedan hemåt. Under eftermiddagen stannar vi på Himmelkeller i Kronberg. Vi får en guidad visning på den mycket speciella anläggningen som delvis utgörs av ett museum. Här finns bland annat ett kapell, en konsertsal och mängder av bruksföremål från trakten. Efter visningen samlas vi för en vinprovning där vi provar fyra viner. Vi beger oss sedan tillbaka till vårt hotell och avslutar dagen med en gemensam middag.

Dag 4: Utflykt Wien

Efter frukost kör vi de cirka tre milen till den österrikiska huvudstaden där vi även korsar Donau. Vi möter en lokalguide som tar oss med på en rundtur där vi bland annat åker längs med Ringvägen för att se alla praktfulla byggnader som omger innerstaden. Mitt i centrum ligger den ståtliga Stefansdomen med sitt massiva torn på 137 m som naturligtvis syns från många platser i Wien. Vi får även se pariserhjulet vid Pratern, Donauinsel och det märkliga Hundertwasserhaus. Vi tillbringar eftermiddagen i centrum och kanske lockar ett besök på något av de museer som är inhysta i det pampiga Hofburg, numera kanske mest känt för Spanska Ridskolans uppvisningar. Under kvällen är vi tillbaka på vårt hotell och äter vår middag.

Dag 5: Wolkersdorf – Russbach

Efter frukost lämnar vi vårt hotell och reser genom det böljande landskapet väster om Wien. Vi följer floden Donau och passerar Linz innan vi svänger söderut mot Russbach i Salzburgerland. På vägen stannar vi i den vykortsvackra lilla byn Hallstatt vid Hallstätter See. Den sagolika byn som är med på UNESCO:s världsarvslista ligger vid sjökanten och omgärdas av höga alptoppar. Under eftermiddagen fortsätter vi sedan de sista milen till Russbach och vårt hotell. Middag på kvällen.

Dag 6: Salzkammergut och Sankt Wolfgang

Efter frukost gör vi idag en utflykt i det vackra området Salzkammergut. Vi tar oss till orten Sankt Gilgen, vackert belägen mellan höga berg och vackra sjöar. Vi gör en båttur på Wolfgangsee som tar oss till Sankt Wolfgang som vi når efter cirka en timmes färd. Byn är mest berömd för värdshuset Vita Hästen och operetten med samma namn. Efter lite egen tid för lunch tar vi bussen till vårt hotell och får ett par timmars avkoppling på hotellet innan det är dags för kvällens middag.

Dag 7: Utflykt Örnnästet

En spännande utflykt väntar idag! Vi skall ta oss ända upp till Hitlers Örnnäste, högt beläget på en bergstopp ovanför tyska Berchtesgaden. För den sista biten till toppen behövs ett byte till minibussar och en avslutande hiss genom berget. Här känner man av historiens vingslag, och uppifrån Kehlsteinhaus har man dessutom en fantastisk utsikt över nationalparken Berchtesgaden. Vår egna buss tar oss sedan tillbaka till vårt hotell och den väntande middagen.

Dag 8: Russbach – Hildesheim

Efter frukost påbörjar vi vår hemresa och reser mot München.Under dagen passerar vi bland annat även Nürnberg och Kassel innan vi når vårt hotell i Hildesheim under kvällen. Vi avslutar dagen med en middag på vårt hotell.

Dag 9: Hildesheim – Hemorten

Sista etappen norrut startar efter frukost och vi reser vidare på snabba vägar genom Tyskland och Danmark innan vi så småningom når svensk mark igen.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserFrån pris
2024-09-19Rundresa Österrikes höjdpunkterMer än 814 695:-BokaMer information

Hotell

Rundresa Österrikes höjdpunkter
Rundresa Österrikes höjdpunkter
Dag 1: Hotel an der Havel, Oranienburg Dag 2-4: Hotel Klaus, Wolkersdorf Dag 5-7: Hotel Rest. Kerschbaumer, Russbach Dag 8: Intercity Hotel, Hildesheim - ...
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara