Skip to main content

Vin och vandring i Skåne

En kombination med lätta vandringar och goda viner, vad kan väl vara trevligare? På denna resa så gör vi några besök på trevliga vingårdar och vi vandrar i ganska lätt terräng med lite olika längder. Ett besök på den mysiga ön Ven hinner vi också med.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Helsingborg

Vi tar oss söderut mot Torekov, med lite fika stopp på vägen. Lite egen tid och lunch på egen hand i Torekov. Sedan gör vi en vandring på natursköna Bjärehalvön med en ca 6 km lätt vandring på Skåneleden mellan Torekov och Rammsjöstrands hamn, där vi går längs lätt-trampade stigar och strandvägar över fälader. Sedan tar vi oss den korta biten mot Vejby Vingård, här provar vi vin och får en rundvisning. Nöjda beger vi oss mot Helsingborg och nybyggda hotellet, Scandic Oceanhamnen. Middag väntar.

Dag 2: Ven

Denna dag tar vi en tur till Ven, denna trevliga svenska ö i Öresund mellan Danmark och Sverige. Ön är mest känd för Tycho Brahe och hans Uranienborg och observatorium. Backafall, den branta kusten, är också en känd del av ön. Vi tar oss till hamnen i Landskrona, här lämnar vi vår buss. Färjan tar oss över till Ven. Här startar vi vår vandring på den 12 km långa vandringsleden, Skåneleden. Vi passerar flera pittoreska byar på rofyllda landsvägar. Vi stannar till vid Backafallsbyn och destilleriet Spirit of Hven, här äter vi gemensam lunch. Sedan promenerar vi vidare mot hamnen och vår färja. Åter i Helsingborg väntar middag.

Dag 3: Helsingborg – Hemorten

Efter frukost väntar dagens vandring i Kullabergs-området och startar norr om Helsingborg i Höganäs, känt bl.a. för sin tillverkning av keramik och för sina outletbutiker. Vi går ca 12 km i lätt terräng via strandpromenader, charmiga fiskelägen, knotiga tallskogar och fågelrika hedar tills vi når vackra Mölle. Här får vi egen tid för lunch på egen hand innan vi gör resans sista vinprovning. Arilds vingård bjuder på rundvisning och provsmakning.

Karta

Hotell

Scandic Oceanhamnen, Helsingborg
Scandic Oceanhamnen, Helsingborg
Mitt i den nya sadsdelen Oceanhamnen ligger det nybyggda Scandic hotellet med samma namn. Hotellet ligger på första parkett med utsikt över Öresund. För den som vill har hotellet en relaxavdelning med...
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara