Skip to main content

Glaciärexpressen

Följ med på en resa till de schweiziska alperna. På denna innehållsrika resa gör vi bland annat en halvdagsfärd med den oslagbara Glaciärexpressen mellan Brig och Chur. Vi får även uppleva Vierwaldstättersee genom en natt i Brunnen och en båttur över sjön till Luzern. Vi besöker även huvudstaden Bern och provar ost i Emmental.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Hannover

Vår resa börjar på morgonen och går via Danmark och med färja över till Tyskland. Väl över på den tyska sidan fortsätter vi förbi Hamburg till Hannover där middag väntar.

Dag 2: Hannover – Mulhouse

Efter frukost fortsätter färden söderut och vi passerar bland annat Kassel och Frankfurt am Main innan vi når Mulhouse i Alsace. Inkvartering och middag på vårt hotell.

Dag 3: Mulhouse – via Emmental och Bern – Brig

Efter frukost reser vi vidare och beger oss in i Schweiz till området Emmental i kantonen Bern. Här besöker vi Emmentaler Schaukäserei där vi får smaka Emmentalerost och får en virtuell presentation om osttillverkningen. Vi fortsätter sedan ett fåtal mil till Bern där vi gör ett uppehåll för lunch. Trots att den är Schweiz huvudstad så är den invånarmässigt endast landets fjärde största stad. Den ligger vid floden Aare och Gamla stan har utsetts tillvärldsarv. Här blir det tid till att äta lunch på egen hand och promenera bland de medeltida husen. Den främsta sevärdheten är Zytglogge, ett medeltida kyrktorn med ett astronomiskt ur. Under eftermiddagen fortsätter vi ett par timmar till Brig och vårt hotell där vi bor två nätter. Middag på kvällen.

Dag 4: Brig

Efter frukost har vi en ledig vilodag i Brig. Vi får bekanta oss i den lilla staden som ligger vid floden Rhône. Här finns bland annat renässansslottet Stockalper som är öppet för turister och ligger endast några minuters promenad från vårt hotell. Vi samlas på kvällen för en gemensam middag på vårt hotell.

Dag 5: Brig – med Glaciärexpressen – Brunnen

Efter frukost åker vi till Brigs järnvägsstation och går ombord på Glaciärexpressen. Vi har sedan en cirka fyra timmar lång tågresa framför oss till Chur på en av världens mest omtalade tågsträckor. Vi sitter bekvämt och njuter av de spektakulära naturscenerierna genom tågets panoramafönster. På vägen till Chur passerar vi bland annat över Oberalppass på 2 033 meters höjd. I Chur möter vår buss som tar oss vidare till Brunnen som är vackert beläget vid Vierwaldstättersee. Vårt hotell ligger nära den fina strandpromenaden och det finns tid över till att flanera längs sjön, innan vi samlas för kvällens middag.

Dag 6: Brunnen

Efter frukost reser vi den vackra landsvägen som följer sjökanten till Vitznau där vi går ombord på en sightseeingbåt. Under cirka en timma reser vi över Vierwaldstättersee till Luzern där vår buss möter oss. Vi reser sedan vidare norrut genom Schweiz och in i södra Tyskland. Under början av kvällen når vi den lilla staden Herrenberg söder om Stuttgart. Här bor vi en natt på vårt centrala hotell som ligger nära Gamla stan som har gott om korsvirkeshus.Middag på kvällen.

Dag 7: Herrenberg – Hamburg

Vi fortsätter hemåt och färdas på snabba vägar norrut till Hamburg. Vårt hotell är beläget i Buchholz ett par mil söder om Hamburg. Här checkar vi in på vårt hotell för rum och middag.

Dag 8: Hamburg – Hemorten

Efter frukost tar vi sikte på vår färja i Puttgarden som tar oss till Rödby i Danmark. Vi fortsätter genom Danmark och når så småningom Sverige och våra hemorter med många härliga minnen i bagaget

Karta

Resekalender
18/6Shopping i Burg från Gotlandfrån 2 395:-
19/6Gotland - Best Western Solhemfrån 6 795:-
19/6Gotland - Best Western Strandfrån 7 450:-
2/7Nordkapfrån 14 195:-
4/7Kryssning till Visby med Birka Gotlandfrån 3 495:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara