Skip to main content

Bra att veta inför resan

Avbeställning

Avbeställningsskyddet är ett extra skydd om du tvingas avboka din resa, önskar du detta anmäls det i samband med bokningen. Denna kostnad är 300,-/ person, se punkt 3.2 i Allmänna villkor för paketresor. Denna kostnad betalas in samtidigt som anmälningsavgiften, vid en ev avbeställning tvingas vi dessutom ta ut en expeditionskostnad på 300:-/person. På vissa flyg –och kryssningsresor kan andra avbeställningsregler gälla, se ditt färdbevis. Eventuella teater/showbiljetter återbetalas endast om vi lyckas sälja om dessa. Avbokning måste alltid ske innan resan startar och då till vårt kontor eller på vår jourtelefon, läkarintyg krävs för eventuell återbetalning. Ni hittar vår kompletterade resevillkor här.

Försäkringar och vaccination

Vi rekommenderar dig att alltid kontrollera så att du har en giltig reseförsäkring, det gör du enklast direkt via ditt försäkringsbolag. Är du osäker på om du behöver någon vaccination inför resan, hör dig för hos sjukvårdsrådgivningen eller din lokala vårdscentral. Om du skulle behöva uppsöka sjukvård utomlands underlättar det om du har med dig ett EU-kort som beställs via Försäkringskassan.

Pass, visum och valuta

Vid resor inom Norden krävs inte pass för svenska medborgare. Du bör ändå ha med dig giltig legitimation för att styrka din identitet. På alla resor utanför Norden krävs fortfarande pass, men på resmål inom Schengenområdet räcker det att kunna identifiera sig med ett nationellt id-kort. På vissa resmål behöver vi även ordna visum innan avresa, vilket vi hjälper till med. I de fall detta behövs står det angivet under Resfakta för aktuell resa. På alla resor med minst tre timmars färjetransport krävs enligt lag att resenären lämnar namn, personnummer och medborgarskap. På vissa kryssningar krävs även passnummer, se information under Resfakta för aktuell resa. Där ser du även vilken valuta som gäller på respektive resa. Vill du ha mer information, kontakta Forex, din lokala bank eller oss på kontoret.

Våra bussar och anslutningar

I första hand används våra egna mycket rymliga och komfortabla turistbussar med våra duktiga chaufförer på våra resor, men vid behov används även bussar från våra duktiga samarbetspartners. Alla bussar vi använder oss av är moderna helturistbussar av hög kvalitet, och för allas komfort håller vi dessa rök- och spritfria. Bussarna är utrustade med gott benutrymme, fällbara stolar med bälten på alla platser, toalett och aircondition. På vissa flygresor använder vi oss av utländska bussar där standarden kan vara något annorlunda. På alla våra resor ingår fri anslutning från Skara, men från en del anslutningsorter tillkommer ett anslutningstillägg. Mer info och priser hittar man under respektive bokningssida. På vissa resor med flyg tillkommer anslutningen (se resefakta). För att genomföra så många resor som möjligt samkör vi en del resor med EGETrafiken. Detta i sin tur kan ibland innebära att vissa resenärer under anslutningen måste byta buss, och att vissa anslutningar kan ske med mindre buss/bil/taxi.

Platser i bussen och speciella önskemål

På de flesta av våra flerdagarsresor uppmanar vi till platsbyten varje dag.
Har du behov av specialkost eller andra önskemål ber vi dig meddela detta direkt i samband med bokning, så gör vi allt för att försöka lösa det på bästa sätt.

Tidsangivelser

Alla tider under våra resor är lokala, och de tidsangivelser som finns i vår katalog är preliminära och kan påverkas av en rad händelser, såsom trafik- och väderleksförhållanden. Det innebär att det kan förekomma ändringar av bland annat färjetider, ankomst- och hemkomsttider som sker utanför vår kontroll.

Måltider och hotell på resan

Halvpension innebär att middag och frukost ingår i resans pris. Middag serveras då från resans första dag till resans näst sista dag. Frukost ingår från dag 2 till resans sista morgon. I vissa fall ingår endast frukostpension på resan eller vissa dagar under resan (se Resfakta), då rekommenderar vi dig att prova någon lokal restaurang och råd om detta finns alltid att få av vår kunniga personal. Vi reserverar oss för hotellbyten utanför vår kontroll och att det på vissa resmål kan vara varierande storlek och standard på de hotell vi övernattar på. Vi använder oss dock alltid av god mellanklasshotell eller hotell med bättre standard på alla våra resor.

Enkelrum/ del i dubbelrum

Enkelrum kan ordnas mot tillägg, se Resfakta för aktuell resa. För den som hellre vill boka del i dubbelrum försöker vi ordna detta, om det dock inte finns någon lämplig resenär att dela rum med tillkommer enkelrumstillägget.

Bagage

På grund av begränsat bagageutrymme och gällande viktbestämmelser kan varje passagerare ta med sig max 30 kg bagage, vilket också skall inkludera de eventuella
varor som inhandlas under resan. På kortare shoppingresor gäller max 100 kg inkl. bagage.
Allt bagage skall märkas upp, helst med våra egna adresslappar som bifogas med ditt resebevis. Vi hjälper dig att söka eventuellt kvarglömt bagage under och efter resan till självkostnadspris. Upphittat gods kvarligger hos oss under högst en månad. För i- och urlastning av bagaget ansvarar vår chaufför, varför det är viktigt att de får sköta detta.

Barnpriser och grupprabatter

Barnrabatter lämnas på det flesta resor med boende i extra säng i dubbelrum, enligt följande rabatter: barn 0-4 år betalar bara bussplats och barn 5-12 år får 15% rabatt. På vissa familjeresor har vi andra barn- och ungdomspriser, se Resfakta för aktuell resa. Grupprabatter lämnas vid minst 20 betalande, men är ni en grupp som reser tillsammans kan ni alltid kontakta oss för speciella erbjudanden och specialsydda offerter.

Extra flyginformation

På våra resor där flyg ingår och ingen mat/dryck är inkluderad i priset finns det lättare förtäring att köpa ombord. Kostnadsfritt kan du oftast ta med 20 kg bagage/person (se information på ditt resebevis för exakt kilo antal och storlekar på väskorna), ev extra bagage kan tas med mot tillägg som betalas direkt vid incheckningen. Se till att ditt pass är giltigt i tre månader efter hemkomst för att inga problem skall uppstå i samband med incheckningen. Vi reserverar oss även mot ev ändringar av flygskatter, flygrutter och tider som sker utanför vår kontroll. Boka gärna resor med flyg i god tid!

Resegaranti och Allmänna villkor

Vi har ställt lagstadgad resegaranti och följer SRF:s allmänna villkor för paketresor. Vi försöker i möjligaste mån få iväg alla våra resor och utflykter, men skulle antalet anmälningar bli färre än 20 personer kan vi tvingas ställa in den planerade resan. För mer information om inställda resor, arrangörens och resenärens ansvar mm hänvisar vi till SRFs Allmänna villkor, klicka här för att läsa mer.

Resekalender
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara