Skip to main content

Polen Runt

Här blandas kultur med mycket historia. Polen har upplevt både stormaktstid och krigets hemska fasor. Men dagens Polen har så mycket mer att erbjuda, bra shopping, god mat och magnifika byggnader. Så följ med på en intressant och upplevelserik resa.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten - Karlskrona

Vi tar oss söderut till Karlskrona. Här väntar Stenas fina båtar som skall ta oss över till Gdynia. Vi checkar in och äter en trevlig middag tillsammans.

Dag 2: Gdynia – Warszawa

Efter en god sjöfrukost så tar vi plats i bussen för att åka mot huvudstaden Warszawa. Vi stannar för lunch utmed vägen innan vi gör en guidad rundtur med lokalguide i denna vackra huvudstad. Vi ser både nya och gamla byggnader, bland annat Kulturpalatset, Slottet, Gamla Staden och många andra fina byggnader. Men mycket förstördes i staden under Andra världskriget. Kriget gör sig påmint över hela Polen. Vi checkar in på vårt fina hotell och intar en gemensam middag.

Dag 3: Warszawa – Krakow


Denna dag tar vi oss längre söderut mot den fina staden Krakow, Polens näst största stad efter Warszawa. Även här gör vi en guidad tur med lokalguide på ca tre timmar under eftermiddagen. Vår guide visar oss runt och berättar om alla byggnader och historiska platser. Den gamla staden ”Stare Miasto”, Mariakyrkan och slottet Wawel är de mest kända platserna i denna mycket omtyckta stad. Vårt centrala hotell väntar med gemensam middag efter att vi fått våra rum. Här bor vi två nätter.

Dag 4: Krakow och Wieliczka

Frukost och sedan har vi en hel ledig dag till egna strövtåg i Krakow. För den som vill erbjuder vi (mot tillägg: 450:-) en extra utflykt till Saltgruvan i Wieliczka. Vi får en stadsrundtur i denna fantastiska saltgruva som sedan 1978 finns med på UNESCO:s världsarvslista. Här finns bland annat en underjordisk katedral som huggits ut i berget. Vi tar oss sedan tillbaks till Krakow och kvällens höjdpunkt, middag på restaurang Ariel, en judisk restaurang i stadsdelen Kazimierz. Här satt Steven Spielberg och skådespelarna ofta då de spelade in filmen Schindlers List.

Dag 5: Krakow – Lodz

Nu tar vi oss norrut igen och gör ett stopp i Auschwitz, där vi hittar det hemska koncentrations- och förintelselägret Auschwitz-Birkenau. Lägret hade tre olika huvudläger och hit deporterades ca 1,3 miljoner människor under andra världskriget. De flesta kom aldrig därifrån. Vi gör ett stopp på ca tre timmar i lägret och med hjälp av lokalguider får vi höra mycket av hur det gick till i lägret. Vi lunchar på egen hand i närheten av Auschwitz innan vi beger oss mot Lodz, där vi skall övernatta och inta en gemensam middag. Lodz, Polens tredje största stad, är ett kulturellt centra med bland annat sin kända filmskola och museet för modern konst.

Dag 6: Lodz – Gdynia

Vi beger oss längre norrut och stannar till i den fina och trevliga hansestaden Gdansk. Staden är idag nästan sammanväxt med Sopot och Gdynia och bildar området Trójmiasto, ”Trippelstaden”. Här tar vi hjälp av en lokalguide som visar oss runt innan vi tar oss mot Gdynia där vi går ombord på Stena Lines båt som skall ta oss tillbaks till Karlskrona. Ombord äter vi en trevlig middag tillsammans och sedan har vi tid att utforska båten.

Dag 7: Karlskrona – Hemorten

Efter ankomst och en god frukost så tar vi plats i bussen för att ta oss mot våra respektive hemorter.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserFrån pris
2024-09-19Rundresa Polen RuntMer än 89 595:-BokaMer information

Hotell

Rundresa Polen Runt
Rundresa Polen Runt
Dag 1 och 6: Ombord Stena Line Dag 2: Novotel Warszawa Centrum, Warszawa Dag 3-4: Ibis Krakow Stare Miasto ”Old Town”, Krakow Dag 5: Qubus Hotel Lodz, Lodz...
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara