Skip to main content

Pfalz med vinfest

Följ med oss på en vinresa till Pfalz under den pågående vinfestivalen! Vi bor mitt i Neustadt a.d Weinstrasse i hjärtat av Pfalz och kan promenera till festligheterna under eftermiddagarna och kvällarna. Vi besöker även flera av de andra vinbyarna och får prova goda viner hos tre olika vinodlare.

 

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Hannover

Efter uppsamling och två färjeöverfarter når vi norra Tyskland. Vi fortsätter sedan till vårt övernattningshotell i Hannover. Här övernattar vi och avslutar dagen med en middag på hotellet.

Dag 2: Hannover – via Heppenheim – Neustadt a.d Weinstrasse

Efter frukost reser vi söderut och passerar Kassel och Frankfurt am Main. Under eftermiddagen stannar vi i den lilla vinstaden Heppenheim i Tysklands minsta vindistrikt Hessische Bergstrasse. Här får vi en vinprovning på Weinerlebniswelt Viniversum i Heppenheim där vi provar tre viner och en sekt. Vi reser sedan den sista biten till Pfalz och vårt centrala hotell i gemytliga Neustadt a.d Weinstrasse där vi ska tillbringa tre nätter. Efter incheckningen avslutar vi dagen med en gemensam middag.

Dag 3: Vinprovning och vinfest

Efter en god frukost gör vi en utflykt söderut genom de små vinbyarna i Pfalz. Vindistriktet ligger på den östra sidan av Nordvogeserna och här finns ett behagligt klimat som passar perfekt för vinodling. Vi stannar i Schweigen-Rechtenbach och besöker Weingut Jülg där vi provar sex viner. Under eftermiddagen är vi tillbaka hemma i Neustadt och får tid att besöka den pågående vinfesten Deutsches Weinlesefest som är en av Tysklands främsta vinfester. Den hålls i centrum bara några minuters promenad från vårt hotell. Denna kväll äter vi middagen på egen hand på någon av stadens restauranger.
 


Dag 4: Deidesheim & Bad Dürkheim

Efter frukost gör vi en utflykt till de kända vinbyarna norr om Neustadt och vi inleder med ett besök på Weingut von Winning i Deidesheim där vi provar fem viner. Vi fortsätter sedan ytterligare en mil till Bad Dürkheim. Här blir det tid till att äta lunch på egen hand på någon av mysiga restaurangerna. I Bad Dürkheim finns det bland annat Dürkheimer Riesenfaß, som räknas som världens största vinfat. Det inrymmer en vinbar och en liten servering. Under eftermiddagen är vi hemma på hotellet igen. Denna kväll tar vi vår buss till Holzhof Gutschänke strax utanför Neustadt där vi äter kvällens middag.

Dag 5: Neustadt a.d Weinstrasse – Lübeck

Vi lämnar Pfalz och reser norrut genom Tyskland. Under dagen stannar vi för fikapauser och för lunch. Under kvällen når vi Lübeck där vi checkar in på vårt hotell. Middag på kvällen.

Dag 6: Lübeck – Hemorten

Det är dags att lämna Tyskland för denna gång. Med många härliga intryck reser vi vidare sista biten hemåt via Danmark, och snart når vi åter svensk mark och våra hemorter.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserFrån pris
2024-09-30Rundresa Pfalz med vinfestMer än 89 595:-BokaMer information

Hotell

Rundresa Pfalz med vinfest
Rundresa Pfalz med vinfest
Dag 1: Leonardo Hotel, Hannover Dag 2-4: ACHAT hotel, Neustadt Dag 5: Wyndham Aquamarin, Lübeck...
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara