Skip to main content

Prag

Vår resa till Tjeckiens gyllene huvudstad Prag har sedan många år varit ett mycket omtyckt resmål hos oss.
Centrum är en enda stor sevärdhet i sig som berättar om tusen år av arkitektur och politik. Kom med och låt dig förtrollas av Prags magi, lyssna till dess historia och njut av alla vyer i denna vackra, kuperade stad.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Berlin

Vi tar oss söderut och via Danmark vidare till Tyskland, och vårt övernattningshotell i Berlintrakten. Här väntar vår första gemensamma middag.

Dag 2: Berlin – Prag

Efter en god frukost tar vi sikte på Dresden. Så småningom passerar vi gränsen till Tjeckien och snart dyker konturerna av Prag upp. Middag äter vi på egen hand eller tillsammans med några reskamrater.

Dag 3-4: Prag med utflykter

Vi har nu två hela dagar att utforska Prag. På första dagens förmiddag gör vi tillsammans med en lokaguide en fyra timmar lång stadspromenad genom gamla stan. Vi ser bland annat Pragborgen, Vituskatedralen, Gamla stadens torg och Karlsbron. Resten av eftermiddagen är fri för egna strövtåg.

På kvällen ordnas en kvällstur med båt på floden Moldau för den som vill,
och ombord äter vi en gemensam middag (pris:450:- inkl båttur och middag, min. 20 personer).

På vår andra dag i Prag ordnas en extra halvdagsutflykt till koncentrationslägret Theresienstadt, dit vi tar oss med vår buss. Här får vi en guidad visning av en lokalguide, som berättar om hur fästningen som från början var byggd för att skydda Prag förvandlades till ett läger där så många judar dog under andra världskriget
(pris: 350:- inkl entré och guidning, min. 20 personer). Efter detta starka besök vänder vi åter till Prag och resten av dagen upplever vi Prag på egen hand och shoppar till förmånliga priser.

Dag 5: Prag – Rostock

Vi lämnar Tjeckien och dess huvudstad och kör åter norrut på snabba vägar till vårt hotell i Rostock och här äter vi också en gemensam middag.

Dag 6: Rostock – Hemorten

Efter frukost färjar vi över till Danmark och snart når vi åter svensk mark. Under kvällen når vi åter respektive hemorter.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserFrån pris
2024-09-15Hotel Expo, PragMer än 87 795:-BokaMer information

Hotell

Hotel Expo, Prag
Hotel Expo, Prag
Hotell dag 1: Wyndham Garden Hennigsdorf, Berlin Hotell dag 2-4 - Hotel Expo, Prag 4-stjärningt hotell i Prag. Här ifrån tar man sig enkelt runt stan med lokaltrafik. Hotell dag 5 - InterCity Hotel,...
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara