Skip to main content

Toscana med vinfest i Chianti

Toscana är en av Italiens mest omskrivna och älskade regioner. Här finns ett böljande landskap med gröna kullar, pinjeträd och vinodlingar. En rad världsberömda författare,vetenskapsmän och konstnärer härstammar härifrån och både Michelangelo och Leonardo da Vinci föddes i Toscana.Vår resa inkluderar bland annat besök i både Florens och Pisa. Vi gör även en utflykt till den populära vinfesten i Greve in Chianti.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Hannover

Vi reser genom södra Sverige och Danmark för att färja över till Tyskland. Under kvällen når vi vårt övernattningshotell i Hannover där vi äter en gemensam middag och övernattar.

Dag 2: Hannover – Innsbruck

Efter frukost så reser vi vidare söderut och passerar Kassel och München. Under kvällen når vi Innsbruck där vi övernattar med en middag på kvällen.

Dag 3: Innsbruck – Montecatini Terme

Vi reser vidare förbi Brennerpasset och genom Sydtyrolen. Under förmiddagen reser vi genom ett vackert alplandskap och passerar Verona. Framåt kvällen når vi Toscana och vårt hotell i Montecatini Terme. Vi avslutar dagen med en middag tillsammans.

Dag 4: Utflykt Pisa och vinprovning

Efter frukost reser vi västerut till Pisa. Staden är en av Italiens äldsta och för cirka tusen år sedan var den en av de mäktigaste hamnstäderna vid Medelhavet. Här besöker vi Mirakelfältet med Domkyrkan och framför allt Det lutande tornet. Det 55 meter höga tornet är Domkyrkans klocktorn och började luta redan innan det var färdigställt. Efter lunch reser vi hemåt och på vägen besöker vi oliv- och vingården Fattoria il Poggio där vi får höra om gården och genomför en vinprovning av fem viner. På kvällen äter vi middag på vårt hotell.

Dag 5: Utflykt Florens

Efter frukost promenerar vi till järnvägsstationen och gör en utflykt med tåg till Toscanas huvudstad Florens. En lokal guide tar oss med på en stadsvandring i Michelangelos stad vid foten av Apenninerna. Florens var säte för Mediciätten och hade en storhetstid under medeltiden. Här ser vi bland annat Domen,Palazzo Vechio och Ponte Vechio, stadens äldsta bro över floden Arno. Vi får sedan tid för lunch och tid för egna strövtåg innan vi återvänder till vårt hotell för kvällens middag.

Dag 6: Ledig dag

Denna dag får vi chansen att uppleva Montecatini Terme på egen hand. Staden är känd för sina många kurbad och här finns även en bergbana till byn Montecatini Alto som byggdes redan på medeltiden. Middag på kvällen.

Dag 7: Vinfest i Greve in Chianti

Efter en avkopplande sovmorgon reser vi med vår buss till Chiantidalen söder om Florens. Här besöker vi den årliga vinfesten i Greve in Chianti som hålls varje år i början av september. Här samlas otaliga vinodlare, varav några från Chiantidistriktet för att presentera och sälja sina viner. Här finns även bland annat olivoljor, ostar, korvar och andra lokala delikatesser till försäljning. Denna dag ingår endast frukost på vårt hotell och kvällens mat äts på egen hand.

Dag 8: Montecatini Terme – Ulm

Efter frukost lämnar vi vårt hotell och reser hemåt. På kvällen når vi Ulm och vårt hotell där vi äter kvällens middag.

Dag 9: Ulm – Lübeck

Vi lämnar Ulm under morgonen och reser norrut genom Tyskland. Resans sista natt tillbringas i Lübeck med gemensam middag på vårt hotell.

Dag 10: Lübeck – Hemorten

Nu återstår bara hemresan via Danmark och upp genom Sverige och framåt kvällen anländer vi våra hemorter.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserFrån pris
2024-09-01Rundresa Toscana med VinfestMer än 814 795:-BokaMer information

Hotell

Rundresa Toscana med Vinfest
Rundresa Toscana med Vinfest
Dag 1: M edian Hotel Lehrte, Hannover Dag 2: A lphotel, Innsbruck Dag 3-7: Hotel Minerva Palace, Montecatini Terme Dag 8: Maritim Hotel, Ulm Dag 9: Golden Tulip Lübeckerhof, Lübeck...
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara