Skip to main content

Lofoten

Långt ovanför polcirkeln sträcker Lofotenöarna ut sig i Norska havets stormiga vatten och dess cirka 600 klippöar och branta fjäll väntar på vårt besök. Under juli månad har vi möjlighet att få uppleva midnattssolen. Under vår resa besöker vi Trondheim och även den vackra trästaden, Röros. På vår väg norrut passerar vi den kända Höga Kusten bron. Stopp för fika, lunch och en hel del intressanta fotostopp gör vi självklart, så glöm inte kameran.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Sundsvall

Från hemorten tar vi oss norrut och via kustvägen så anländer vi till Sundsvall för övernattning och en gemensam middag.

Dag 2: Sundsvall – Luleå

Vi äter vår frukost innan vi fortsätter längre norrut, på vår väg passerar vid den fina och kända Höga Kusten-bron och vi gör självklart ett stopp här. Sedan tar vi sikte på Umeå, här kanske det passar med ett lunchstopp. Vidare via Skellefteå mot Luleå där vi checkar in på vårt hotell och middag väntar.

Dag 3: Luleå – Kiruna

Efter en god natts sömn så fortsätter vår färd allt längre norrut, nu tar vi sikte på gruvstaden Kiruna. På vår väg passerar vi kända städer som Gällivare och Jukkasjärvi, kanske hinner vi med ett stopp i någon av dessa städer. Kiruna är mest känt för sin gruvdrift och efter den berömda flytten invigdes stadens nya centrum under sommaren 2022. Här övernattar vi och äter vår middag.

Dag 4: Kiruna – Svolvär

Denna dag så lämnar vi svenska gränsen via Abisko och Riksgränsen, här tar vi chansen att få ta ett trevligt foto. Det är ju inte varje dag man passerar Riksgränsen. In över norska gränsen och via slingriga men bra vägar når vi snart Svolvär, där vi skall övernatta i två nätter. Middag väntar.

Dag 5: Svolvär

Denna dag reser vi runt på Lofoten med vår lokalguide. Vi får se och höra det mesta om Lofoten med dess historia. Allt inramat av dramatiska berg, sandstränder, hav, säregna fiskebodar och charmiga fiskebyar. Vi avslutar dagen med middag på hotellet.

Dag 6: Svolvär – Mo i Rana

Vi vänder söderut och får njuta av en färjetur mellan Lödingen och Bognes. Därefter reser vi vidare ner mot Mo i Rana, beläget strax söder om Polcirkeln. Staden är rik på järnmalm och tidigare låg här ett stort stålverk som var en av stadens viktigaste industri. Vi passerar staden Fauske på denna vackra väg ner till vårt övernattningshotell där vi intar vår middag.

Dag 7: Mo i Rana – Stjördal

På vackra vägar tar vi oss söderut. Med lite stopp för fika och lunch så anländer vi Stjördal där vi skall bo denna natt. Middag intar vi på vårt hotell.

Dag 8: Stjördal – Hamar

Vi tar sikte söderut mot Hamar där vi skall övernatta och äta vår middag tillsammans. Men på vägen gör vi ett stopp i Röros, denna trevliga trästad. Bebyggelsen är bland de äldsta i Europa. Röros har behållit mycket av sin ursprungliga karaktär. Gatornas mönster och många byggnader i centrum är samma som när de konstruerades på 1600-talet. Staden är upptagen på UNESCO:s lista över världsarv.

Dag 9: Hamar – Hemorten

Efter frukost så beger vi oss via Oslo och innan svenska gränsen tar vi farväl av Norge för denna gång. Vidare mot våra hemorter där vi anländer framåt kvällningen.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserFrån pris
2024-07-25Rundresa LofotenMer än 814 195:-BokaMer information

Hotell

Rundresa Lofoten
Rundresa Lofoten
Dag 1: Scandic Sundsvall City, Sundsvall Dag 2: Scandic Luleå, Luleå Dag 3: Scandic Kiruna, Kiruna Dag 4-5: Scandic Destination Lofoten, Svolvär Dag 6: Scandic Meyergården, Mo i Rana Dag 7: Scandic He...
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara