Skip to main content

Moseldalen från Gotland

Följ med oss på en minnesvärd resa till ett av världens främsta vindistrikt, Moseldalen. Här i denna vackra grönskande dalgång ligger vingårdarna tätt. Och förutom att få provsmaka flera av områdets goda viner gör vi även en båttur på floden Mosel och besöker den vackra staden Trier.

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten –  Lübeck  

Vår buss möter upp utanför hamnterminalen i Visby och efter överresan tar vi i Oskarshamn plats för vidare resa söderut genom Sverige och Danmark, och tar sikte på resans första övernattningshotell i Lübeck. Här stannar vi och övernattar, middag väntar på hotellet.

Dag 2: Lübeck – Cochem  

Efter frukost kör vi vidare söderut mot vårt huvudmål, Cochem. Här skall vi bo i fyra nätter och checkar in på vårt mysiga hotell där gemensamma middag väntar.

Dag 3: Båttur och vinprovning

Direkt efter frukost åker vi till Traben-Trarbach, och den väntande båt som ska ta oss på ett par timmars kryssning längs med floden Mosel. Vinrankorna breder ut sig på sluttningarna och vi njuter av vackra vyer på vår väg till Bernkastel, där vår buss senare möter upp. Innan vi reser tillbaks mot Cochem  stannar vi till i Bernkastel för en trevlig vinprovning av flera lokala viner. Gemensam middag på vårt hotell.

Dag 4: Utflykt Trier   

Idag tar vi oss till en av Tysklands äldsta städer, den gamla romerska staden Trier. Staden grundades redan år 16 f.Kr. av kejsar Augustus, och här kommer en lokalguide att visa oss de olika sevärdheterna. Självklart får vi lite tid på egen hand för lunch och egna upptäckter innan vi återsamlas för dagens vinprovning hos Weigut Fritz von Nell. Väl åter i Cochem serveras vi middag.

Dag 5: Utflykt Reichsburg och Cochem

Hög tid att bekanta sig närmare med den mysiga staden Cochem, med sin medeltida stadskärna. Men först gör vi en utflykt till den närbelägna borgen Reichsburg, en restaurerad medeltida borg belägen på en klippa ovanför Cochem. Vi får här en rundvandring och under eftermiddagen bjuds vi också på en vin- och sektprovning nere i staden. Resten av dagen kan vi strosa runt i de medeltida gränderna, och kvällen avslutas med middag på vårt hotell.

Dag 6: Cochem – Lübeck

Dags att ta farväl av Moseldalen för denna gång och på snabba vägar tar vi oss norrut. Vi övernattar i Lübeck även på hemvägen och när vi installerat oss serveras resans sista gemensamma middag på vårt hotell.

Dag 7: Lübeck – Hemorten

Vi lämnar Tyskland och färdas på samma sätt hemåt via Danmark och upp genom Sverige.  I Oskarshamn väntar senare kvällsbåten för sista biten tillbaks mot Gotland.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserFrån pris
2023-09-12Rundresa Moseldalen från GotlandMer än 810 850:-BokaMer information

Hotell

Rundresa Moseldalen från Gotland
Rundresa Moseldalen från Gotland
Dag 1: - Golden Tulip Lübeckerhof,Lübeck Dag 2-5: Hotel Noss, Cochem Dag 6: Holiday Inn, Lübeck...
Resekalender
3/6Cinderella - lördagfrån 795:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara