Skip to main content

Ölands skördefest

Ölands Skördefest, en häftig upplevelse med massor av marknader. Vi besöker Eriksöre bygata och vi tar hjälp av lokalguide som tar oss runt på Öland med många smultronställen. En spännande och livfull resa. Det blir Lamm, ost, matmarknader, konst, glashytta och mycket mer.

Mer info på skördefestens hemsida

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Kalmar

När vi avslutat vår uppsamling så beger vi oss söderut mot Kalmar. Denna härliga stad som ligger vid smålandskusten med utsikt över den mäktiga Ölandsbron. Väl på plats i Kalmar så beger vi oss till Eriksöre bygata, en av de större marknaderna under skördefesten. Efter detta checkar vi in på vårt centrala hotell, middag på egen hand. Här finns flera restauranger inom gångavstånd.

Dag 2: Ölands Skördefest

Idag blir det heldag när vi beger oss ut på Öland och dess Skördefest. Vår Ölandsguide leder oss till små och stora smultronställen som friluftsmuseet Himmelsberga där vi möter Veterantraktorklubben och upplever en samlingsutställning av samtida öländsk konst. Vi besöker Oldergården på sydöstra Öland där glaskonst blir till i hyttan och givetvis den kända Löktavlan och Majslabyrinten vid Norrgården i Ventlinge innan vi avrundar en lång dag på Ostfestivalen i Mörbylånga, den söta köpingen. Efter återkomsten till vårt hotell äter vi en gemensam (lite senare) middag.

Dag 3: Kalmar – Hemorten

Efter frukost så beger vi oss söderut mot Kosta Outlet. Här finns möjlighet att shoppa i denna stora outlet, med mängder av kända märken. Sport, kläder, glas och det mesta man kan tänka sig finns här. Eller varför inte besöka det nya Ölbryggeriet som ligger nära butikerna. Lunch på egen hand under besöket. Sedan beger vi oss mot våra hemorter.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserFrån pris
2024-09-26First Hotel Witt, KalmarMer än 83 300:-BokaMer information

Hotell

First Hotel Witt, Kalmar
First Hotel Witt, Kalmar
First Hotel Witt ligger i centrala Kalmar, en kort promenad från Centralstationen. Detta klassiska hotell har anor som sträcker sig ända till 1600-talet. Läs mer om hotell här...
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara