Skip to main content

Prag - Budapest - Wien

Följ med oss på en resa till tre av Europas mest intressanta städer. På denna resa besöker vi Prag, Budapest och Wien och möter en härlig blandning av kulturer och historia i de tre länderna Tjeckien, Ungern och Österrike.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Güstrow

Vår resa går genom Sverige, Danmark och vidare in i Tyskland via Rostock. Vi övernattar i Güstrow söder om Rostock där vårt övernattningshotell och vår första middag väntar.

Dag 2: Güstrow – Prag

Vi reser söderut och under eftermiddagen når vi den tjeckiska huvudstaden Prag. Under sen eftermiddag så möter en lokalguide upp och visar oss runt i denna vackra stad, rundturen slutar vid Karlsbron. Sedan är det tid för middag på egen hand.

Dag 3: Prag – Budapest

Efter en stärkande frukost reser vi vidare söderut och passerar bland annat Bratislava på vår väg mot den ungerska huvudstaden Budapest. Väl på plats och incheckade på vårt centrala hotell hinner vi säkert bekanta oss med omgivningarna innan gemensam middag serveras på hotellet.

Dag 4: Budapest

Dagen startar med en stadsrundtur med lokalguide. Staden har mycket historia och detta speglas i dess arkitektur och kultur. Staden är även känd för sina många termalbad och spaanläggningar, och Margaretaön och Hjältarnas torg är andra sevärdheter. Middagen äter vi antingen på egen hand eller varför inte boka till en trerätters middag och folkloreafton på restaurang (tillägg 500:-/person).

Dag 5: Budapest – Wien

Vi äter en god frukost innan vi tar plats i bussen med sikte på Österrike och dess huvudstad Wien. Efter lunchtid så möter vår lokalguide upp för en guidad rundtur. Denna pampiga stad är ett nöje att besöka. Här finns bland annat slottet Schönbrunn som har tillhört den Habsburgska familjen i århundraden, Spanska ridskolan med sina lipizzanerhästar och det berömda Sigmund Freudmuseet. Vi checkar in på vårt hotell där vi skall bo två nätter. Denna kväll äter vi middag på vårt hotell.

Dag 6: Wien

Nu har vi nästan en helt ledig dag att spendera i denna vackra stad. Vandra runt, ta en fika och bara må gott. Framåt sen eftermiddag är det dags att besöka Schlumberger Kellerwelten. Här får vi en rundvisning och lär oss mer om hur man tillverkar mousserande vin. Vi avslutar besöket med att provsmaka tre sorter! Denna kväll äter vi middag på egen hand.  

Dag 7: Wien – Berlin

Efter frukost är det dags att lämna Österrike och Wien bakom oss. Under kvällen når vi vårt hotell i Berlintrakten där vi äter resans sista gemensamma middag.

Dag 8: Berlin – Hemorten

Vi färjar över till Danmark och efter ytterligare några timmar är vi åter på svensk mark. Vi reser vidare sista biten och når framåt kvällen våra respektive hemorter.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserFrån pris
2024-08-31Rundresa Prag - Budapest - WienMer än 811 495:-BokaMer information

Hotell

Rundresa Prag - Budapest - Wien
Rundresa Prag - Budapest - Wien
Dag 1: Hotel Am Schlosspark, Güstrow Dag 2: B&B Hotel Prague-City, Prag Dag 3-4: InterCity Hotel, Budapest Dag 5-6: Ibis Wien Mariahilf, Wien Dag 7: Van Der Walk Brandenburg, Berlin...
Resekalender
22/7Höga Kustenfrån 5 495:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara