Skip to main content

Prag - Budapest - Wien

Följ med oss på en resa till tre av Europas mest intressanta städer. På denna resa besöker vi Prag, Budapest och Wien och möter en härlig blandning av kulturer och historia i tre länderna Tjeckien, Ungern och Österrike.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Berlin

Vår resa går genom Sverige, Danmark och vidare in i Tyskland via Rostock. I närheten av Berlin hittar vi vårt övernattningshotell där resans första middag väntar.

Dag 2: Berlin – Prag

Vi lämnar Berlintrakten och når redan under tidig eftermiddag den tjeckiska huvudstaden Prag. Här får vi nu en eftermiddag och kväll för att på egen hand utforska denna vackra stad med berömda sevärdheter såsom Karlsbron, Pragborgen och Gamla stadens torg. På kvällen ordnas en kvällstur för de som vill med båt på Moldau, där vi äter gemensam middag (pris: 350:- inkl båtresa och middag).

Dag 3: Prag – Budapest

Efter en stärkande frukost reser vi vidare söderut och passerar bland annat Bratislava på vår väg mot den ungerska huvudstaden Budapest. Väl på plats och incheckade på vårt centrala hotell hinner vi säkert bekanta oss med omgivningarna innan gemensam middag serveras på hotellet.

Dag 4: Budapest

Dagen startar med en stadsrundtur med lokalguide. Staden har mycket historia och detta speglas i dess arkitektur och kultur. Staden är även känd för sina många termalbad och spaanläggningar, och Margareta ön och Hjältarnas torg är andra sevärdheter. Vi avslutar kvällen gemensamt med en trerätters middag och folkloreafton på restaurang.

Dag 5: Budapest – Wien

Vi får en ledig förmiddag i Budapest, innan vi runt lunchtid tar plats i bussen med sikte på Österrike och dess huvudstad Wien. Denna pampiga stad är ett nöje att besöka. Här finns bland annat slottet Schönbrunn som har tillhört den Habsburgska familjen i århundraden, spanska ridskolan med sina lippizanerhästar och det berömda Sigmund Freudmuseet. Vi checkar in på vårt hotell där vi skall bo två nätter, och denna kväll äter vi middag på egen hand.

Dag 6: Wien

När vi ätit frukost möter en lokalguide upp för en förmiddagstur tillsammans i denna vackra stad. Vi ser flera kända byggnader och får en del av Wiens historia berättad för oss. Efter lunch på egen hand är det dags att besöka Schlumberger Kellerwelten. Här får vi en rundvisning och lär oss mer om hur man tillverkar mousserande vin. Vi avslutar besöket med att provsmaka inte mindre än fem sorter! Denna kväll äter vi gemensam middag på restaurang Griechenbeisl, en historisk plats som redan på 1400-talet omnämndes som restaurang.

Dag 7: Wien – Berlin

Efter frukost är det dags att lämna Österrike och Wien bakom oss. Under kvällen når vi vårt hotell i Berlintrakten där vi äter resans sista gemensamma middag.

Dag 8: Berlin – Hemorten

Vi färjar över till Danmark och efter ytterligare några timmar är vi åter på svensk mark. Vi reser vidare sista biten och når framåt kvällen våra respektive hemorter

Karta

Resekalender
11/2Skidresa Kirchberg in Tirol, Hotel Zentralfrån 9 195:-
16/2Ullaredfrån 200:-
21/2Cinderella - måndagfrån 495:-
23/2Ullaredfrån 200:-
25/2Shopping Burg från 1 590:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara