Skip to main content

Hurtigruten med Raumabanen från Gotland

Följ med på en resa och upplev några av Norges främsta höjdpunkter. Vår resa tar oss genom den vackra Gudbrandsdalen till historiska Trondheim. Under en heldag gör vi en dagskryssning med Hurtigruten och kryssar längs kusten mellan Trondheim och Kristiansund. I Raumadalen byter vi bussen mot tåg och gör en minnesvärd färd mellan Åndalsnes och Dombås.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Arvika

Vi samlas utanför hamnterminalen i Visby, innan vi kliver ombord på färjan mot Nynäshamn. Väl i Nynäshamn reser vi västerut och passerar Södertälje och Örebro. Under början av kvällen når vi Arvika och vårt övernattningshotell där vi äten en gemensam middag.

Dag 2: Arvika – Trondheim

Vi färdas vidare längs sjön Mjösa och passerar olympiastaden Lillehammer och in i Gudbrandsdalen.
Vi följer den gamla Kungsvägen som leder till Trondheim och tar oss över Dovrefjell. På vägen passerar vi ett hänförande högfjällsområde och om vädret tillåter får vi en vacker vy över berget Snöhetta. Under eftermiddagen når vi Trondheim, Norges tredje största stad vid Nidälvens mynning.
Vi möter en lokalguide som visar oss runt i staden som grundades år 997 som Nidaros. Här finns bland annat den medeltida Nidarosdomen där Olof den heliges reliker finns begravda (vid frivilligt besök i kyrkan tillkommer inträde). Efter rundturen checkar vi in på vårt hotell och avslutar dagen med en middag.

Dag 3: Trondheim – Kristiansund med Hurtigruten

Efter frukost beger vi oss till hamnen för en dagskryssning med Hurtigruten. Vi inleder med att färdas över Trondheimsfjorden och följer sedan kusten sydväst mot Kristiansund. På vägen passeras ett pärlband av öar, skär och holmar. Vi äter en gemensam lunch ombord och under sen eftermiddag når vi Kristiansund. Här checkar vi in på vårt hotell och avnjuter en gemensam middag.

Dag 4: Kristiansund – Raumabanen – Hamar

Efter frukost reser vi till Atlanthavsvägen för att få se den spektakulära kustvägen som invigdes 1989. Den består av åtta broar som leder vägen över öar och holmar längs den majestätiska kusten. Under förmiddagen gör vi ett stopp i Molde som brukar kallas ”Rosornas stad”. Vi reser sedan vidare till Åndalsnes där vi under eftermiddagen gör en tågfärd på Raumabanen. Tåget genom Raumadalen tar oss bland annat förbi det hissnande berget Trollväggen. Efter cirka 1,5 timma når vi Dombås där vi möter vår buss som tar oss till Hamar som vi når under kvällen. Här inkvarterar vi oss på vårt hotell och äter middag tillsammans.

Dag 5: Hamar – Hemorten

Vi lämnar vårt hotell och reser via Karlstad till Nynäshamn där vår färja tillbaka till Gotland avgår under kvällen.

 

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserFrån pris
2023-08-18Rundresa Raumabanen från GotlandMer än 88 850:-BokaMer information

Hotell

Rundresa Raumabanen från Gotland
Rundresa Raumabanen från Gotland
Dag 1: Scandic, Arvika Dag 2: Clarion Hotel, Trondheim Dag 3: Quality Hotel Grand, Kristiansund Dag 4: Thon Partner Hotel Victoria, Hamar...
Resekalender
8/2Ullaredfrån 250:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara