Skip to main content

Höjdpunkter i Alpvärlden Mainau & Bernina Express

Följ med på en resa i den fantastiska alpvärlden. Njut av otroliga vyer, vackra vägar liksom charmiga byar och städer. På denna innehållsrika resa besöker vi massor av fina platser i både södra Tyskland, Österrike och Schweiz med höjdpunkter som besök på Mainau, en tågresa med Bernina Express, slottsbesök och en båttur i storslagen miljö.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Ahrensburg

Vår resa börjar på morgonen och går via Danmark och med färja över till Tyskland. Väl över på den tyska sidan har vi inte långt kvar till Lübeck och vårt hotell där middag väntar.

Dag 2: Ahrensburg - Stuttgart

Efter frukost fortsätter färden söderut och vi passerar bland annat Hannover och Kassel innan vi når Ulm. Vi hoppas vara framme i tid så vi hinner med en promenad i omgivningarna runt hotellet. Inkvartering och middag på vårt hotell.

Dag 3: Stuttgart – Mainau – Chur

Vi reser vidare och beger oss direkt mot Bodensjön. Här skall vi ägna större delen av dagen åt den fantastiska Blomsterön Mainau – Sonja och Folke Bernadottes livsverk! Oavsett när man besöker Mainau möts man av en blandning av rofylld natur, blomsterprakt och kunglig historia. Efter timmar fyllda av intryck reser vi vidare mot Schweiz, och tar sikte på orten Chur, där vi skall bo i två nätter. Väl på plats serveras vi en god middag.

Dag 4: Utflykt Bernina Express

Nu är det dags för en av resans absoluta höjdpunkter, en resa med Bernina Express på en av världens vackraste järnvägslinjer! Vi kliver på tåget i Chur och resan utlovar fantastiska vyer, speciellt sträckan mellan Thusis och Tirano, som också finns med på Unescos världsarvslista. Resan tar drygt fyra timmar och tar oss genom ett fantastiskt alplandskap med glaciärer och snötäckta alptoppar. Som högst når vi 2 253 m.ö.h när vi färdas genom Berninapasset. Vi når Tirano där vår buss väntar på oss, och återresan tar oss återigen genom Alperna och dess spektakulära vyer. Tillbaks på vårt hotell väntar middag..

Dag 5: Chur – Schloss Neuschwanstein - Füssen

Vi tar oss idag vidare mot Österrike och Tyrolen. Men på vägen stannar vi till och besöker Schloss Neuschwanstein. Detta magiska slott, beläget i bayerska alperna i södra Tyskland, ses som förebilden för Disneys Törnrosaslott, därför också ofta kallat ”sagoslottet”. Uppfört av kung Ludvig II är detta ett av världens mest kända slott, och ett vanligt motiv på pussel och affischer. Här får vi en guidad visning och en stund att njuta av vacker utsikt innan vi reser sista biten till vårt hotell, där middag väntar.

Dag 6: Utflykt Heiterwengersee & Plansee och Garmisch

Partenkirchen Nu är det dags för en härlig båttur på alpsjöarna Heiterwengersee och Plansee, med sitt kristallklara vatten. Vår buss möter sedan upp och vi färdas genom skogen Ammerwald och åter in på den tyska sidan. Vi stannar vid ytterligare ett slott uppfört av kung Ludvig II, Schloss Linderhof, och hinner med en promenad i den vackra slottsparken. Vi besöker också olympiastaden Garmisch Partenkirchen, härifrån tv-sänds t.ex. varje nyårshelg de välkända backhoppstävlingarna. Vi gör en paus här för fika eller lunch på egen hand innan det är dags att bege oss tillbaks till vårt hotell i Reutte. Kvällen avslutas med gemensam middag.

Dag 7: Füssen - Berlin

Vi påbörjar vår resa hemåt och färdas på snabba vägar norrut mot Berlin. Här checkar vi in på vårt hotell för rum och middag.

Dag 8: Berlin - Hemorten

Efter frukost tar vi sikte på vår färja i Rostock som tar oss till Gedser i Danmark. Vi fortsätter genom Danmark och når så småningom Sverige och våra hemorter med många härliga minnen i bagaget.

Karta

Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara