Skip to main content

Stralsund med Rügen

Ön Rügen som är belägen i södra Östersjön har ett mycket spännande förflutet. Den tillhörde Sverige under tvåhundra år och var en viktig del av det som kallades Svenska Pommern. Utöver sin intressanta historia är Rügen också en ö med underbar natur och fina badorter. Här ligger anrika hotell och pensionat från sekelskiftet och ett flertal kända bad- och kurorter.

Dagsprogram

Dagsprogram

Vi besöker Binz som är den mest kända orten och har en fantastisk snickarglädje liksom Prora där Hitler planerade en gigantisk semesteranläggning. Vi upptäcker Stralsund, en stad med mycket att erbjuda och med en vacker och historisk stadskärna som även den har en historisk anknytning till Sverige.

Dag 1: Hemorten – Stralsund

Vi kliver på bussen och påbörjar vår resa söderut. Vi tar bussen till Helsingborg där vi åker båten över sundet till Helsingör. Via Danmark färjar vi över till Tyskland och vidare mot Stralsund och vårt hotell, där vi ska bo i tre nätter. Denna första kväll äter vi en gemensam middag på lokal restaurang.

Dag 2: Stralsund

Nu har vi två trevliga dagar på oss att utforska detta intressanta område. Vi startar med en guidad tur i Stralsund. Vår lokalguide visar oss runt i denna gamla hansestad som också har mycket anknytning till Sverige och med en stadskärna som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Här finns en mängd historiska byggnader och en medeltidshamn som absolut är värd ett besök. Staden är inte så stor och de flesta sevärdheter ligger på bekvämt gångavstånd till varandra. Vi spenderar en härlig dag här med gott om tid för rundvandring, shopping och god mat. Middag på egen hand.

Dag 3: Utflykt Rügen

Rügen är känd för sin underbara natur med allévägar, klippor och fina sandstränder. Vi åker längs med den östra kusten, ser ”Den vita staden” Putbus och stannar i den trevliga badorten Binz. Strandpromenaden kantas av restauranger och caféer och här tar vi oss tid att flanera i lugn och ro. Vi gör även ett besök i Prora där Hitler lät bygga en koloss till semesteranläggning. Anläggningen håller på att göras om till lyxlägenheter, lyxhotell och småbåtshamn så passa på och följ med innan detta märkliga historiska verk helt försvinner! Här finns också ett intressant museum att besöka. Efter en händelserik dag vänder vi åter till Stralsund. Middag på egen hand.

Dag 4: Stralsund – Hemorten

Efter frukost påbörjar vi vår hemresa. Vi kör tillbaka via Danmark och når våra respektive hemorter framåt kvällen.

 

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserFrån pris
2024-09-12InterCity, StralsundMer än 85 095:-BokaMer information

Hotell

InterCity, Stralsund
InterCity, Stralsund
InterCity Stralsund ligger i närheten av stadens järnvägstation. En kort prommenad bort ligger stadens centrum där det i adventstid finns en mysig julmarknad. Läs mer om hotellet här...
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara