Skip to main content

Kryssning till Höga kusten med Viking Cinderella

Följ med på en kryssning till vackra Höga kusten i sommar! På denna tredagarskryssning mixar vi vacker natur med kornblått hav när vi glider inomskärs och kan beundra världens högsta kustlinje.

 

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Stockholm – Cinderella

Väl ombord på Cinderella och installerade i våra hytter (där vi skall bo de närmste två nätterna) väntar en helkväll i en av världens absolut vackraste skärgård! Vi serveras en vällagad buffé där dryck ingår och har sedan kvällen fri att utforska fartyget och dess nöjesutbud.

Dag 2: Härnösand och Höga kusten

Vi äter frukost samtidigt som glider genom vackra vyer och lägger till i Härnösand klockan 10.00. Väl på fastaland finns det chans att följa med på fler extra utflykter eller bara strosa runt i denna Ångermanländska pärla.

Klockan 15.00 styr Cinderella åter ut och vi glider sakta inomskärs genom världsarvet Högakusten, vi passera kända platser som Högakustenbron och Ulvön innan Cinderella åter styr söder ut. Under kvällen äter vi en gemensam skaldjursbuffé och har gott om tid att fynda i den välsorterade taxfreen.

 

 

 

 

Dag 3: Cinderella – Stockholm – Hemorten

En välsmakande brunch serveras idag istället för frukost och resten av återresan mot Stockholm spenderas kanske på soldäck?
Under eftermiddagen når vi Stockholm och därefter återstår endast hemresan i vår bekväma buss.

Utflyktsprogram

Utflyktsprogram

Stadsvandring i Härnösand

Upptäck Härnösand, en av Sveriges absolut mysigaste sommarstäder! Under den guidade promenaden får vi ta del av stadens historia och veta mer om byggnaderna och människorna som levt och verkat här genom tiderna.

Cirka: 1.timme och 30 minuter
Pris: 240,- per person / inkl. guidning.

Härnösand med svindlande vyer

Följ med på stadsvandring genom Norrlands bästa sommarstad, med anor ända från 1585. Längs promenaden berättar vår guide allt om Härnösands spännande historia, byggnaderna och människorna som levt och verkat här.
Efter vandringen tar vi bussen till toppen av Vårdkasberget med milsvid utsikt över staden och havet. Upplevelsen toppas med en Höga kusten-buffé på anrika Sankt Petri Logens restaurang. 

Cirka: 3 timmar och 40 minuter
Pris 545,- per person / inkl. guidning och lunch.

Hemsö fästning – historia och havsutsikt

Låt våra duktiga guider ta dig med till kalla krigets dagar vid Hemsö fästning. I natursköna omgivningar, mitt i Ångermanälvens mynning, ligger det som en gång var kustförsvarets största anläggning.

Cirka: 3 timmar och 40 minuter
Pris: 635,- per person / inkl guindning och lunch.


Högakustenbron och lokala delikatesser

Följ med på en utflykt där du får uppleva allt från spektakulära broar till surströmmingtapas och historiska händelser. I fokus står så klart den mäktiga Högakustenbron, som med sina 180 meter ovan vattenytan är ett av Sveriges högsta byggnadsverk.

Cirka: 3 timmar och 15 minuter
Pris: 760,- per person / inkl. guidning och lunch.

Utflykt till Hernö Gin

Det doftar gott av enbär hos Hernö Gin, Sveriges första och världens nordligaste renodlade ginproducent. Destilleriet är beläget i ett rött hus med vita knutar i den lilla byn Dala, strax utanför Härnösand. Den lilla uppstickaren har fått flest priser av alla ginmärken i Europa mellan 2013 och 2018.

Cirka: 2 timmar och 30 minuter
Pris: 635,- per person / inkl guidning och provsmakning. Bekväma skor rekomenderas.

High Coast Whisky – rundtur med provning

Älskar du whisky och gamla skrönor? Då kommer du att älska den här utflykten! Efter ett kort fotostopp vid den mäktiga Högakustenbron är vi framme vid Ångermanälvens brusande mynning. Här ligger High Coast Whisky, ett av världens nordligaste whiskydestillerier.

Cirka: 4 timmar
Pris: 945,- per person / inkl. guidning, provsmakning och lunch.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserFrån pris
2021-09-05Viking CinderellaMer än 83 195:-BokaMer information

Hotell

Viking Cinderella
Viking Cinderella
Allas vårt favorit fartyg Viking Cinderella! Här finns någon för alla, god mat, underhållning och shopping till sjöglada priser! Läs mer om Cinderella här...
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara