Skip to main content

Kryssning till Höga kusten med Birka Gotland

Följ med på en kryssning till vackra Höga kusten i sommar! På denna tredagarskryssning mixar vi vacker natur med kornblått hav när vi glider inomskärs och kan beundra världens högsta kustlinje.

 

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Stockholm – Birka Gotland

Väl ombord på Birka och installerade i våra hytter (där vi skall bo de närmste två nätterna) väntar en helkväll i en av världens absolut vackraste skärgårdar! Vi serveras en vällagad buffé där dryck ingår och har sedan kvällen fri att utforska fartyget och dess nöjesutbud.

Dag 2: Härnösand och Höga Kusten

Vi äter frukost samtidigt som glider genom vackra vyer och lägger till i Härnösand klockan 10.00. Väl på fastaland finns det chans att följa med på fler extra utflykter eller bara strosa runt i denna Ångermanländska pärla.

Klockan 15.00 styr Birka åter ut och vi glider sakta inomskärs genom världsarvet Höga Kusten, vi passera kända platser som Höga Kustenbron och Ulvön innan Birka styr söder ut. Under kvällen äter vi en gemensam Norrlands inspirerad buffé och har gott om tid att fynda i den välsorterade taxfreen.

 

 

 

 

Dag 3: Birka Gotland – Stockholm – Hemorten

En välsmakande brunch serveras idag istället för frukost och resten av återresan mot Stockholm spenderas kanske på soldäck?
Under eftermiddagen når vi Stockholm och därefter återstår endast hemresan i vår bekväma buss.

Utflyktsprogram

Utflyktsprogram

Från Stad till bergstopp, 3 timmar & 40 minuter

Följ med på stadsvandring genom Norrlands bästa sommarstad, med anor ända från 1585. Längs promenaden berättar vår guide allt om Härnösands spännande historia, byggnaderna och människorna som levt och verkat här. Vi strosar genom den historiska stadsdelen Östanbäcken med alla vackra trähus och beundrar ståtliga Härnösands domkyrka med den 17 meter långa regnbågsmattan, en symbol för mångfald och allas lika värde (rullas ut fr o m 15/5, då vädret tillåter). Efter vandringen tar vi bussen till toppen av Vårdkasberget med milsvid utsikt över staden och havet.

Vi toppar utflykten med en matupplevelse på anrika St Petri Logens restaurang. Där bjuds vi på en buffé med smaker från Norrland och Höga Kusten.

Efter utflykten återvänder bussen tillbaka till fartyget. Du kan också promenera vidare i Härnösand på egen hand och sedan ta dig tillbaka till fartyget till fots eller med transferbussen (ingår i utflyktsbiljetten).


Turen tar ca 3 tim 40 min. Start kl 10.00 med buss från Djuphamnen. Bekväma skor rekommenderas. Bussen åter till hamnen efter turens slut.

Pris: 660:-/pers inkl buss, guidning och lunch. Endast förköp. Utflykten bokas senast 7 dagar före avresa.

 

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserFrån pris
2024-05-05Birka GotlandMer än 83 375:-BokaMer information
2024-09-15Birka GotlandMer än 83 375:-BokaMer information

Hotell

Birka Gotland
Birka Gotland
Östersjöns enda äkta kryssare är tillbaka! Ombord på Birka Gotland är varje dag en fest. Varva restaurangbesök med shopping, dansglädje och sparelax. Läs mer om Birka Gotland här...
Resekalender
23/2Björn Skifs från 2 095:-
24/2Cinderella - lördagfrån 795:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara