Skip to main content

Kryssning till Höga kusten med Viking Cinderella

Följ med på en kryssning till vackra Höga kusten i sommar! På denna tredagarskryssning mixar vi vacker natur med kornblått hav när vi glider inomskärs och kan beundra världens högsta kustlinje.

 

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Stockholm – Cinderella

Väl ombord på Cinderella och installerade i våra hytter (där vi skall bo de närmste två nätterna) väntar en helkväll i en av världens absolut vackraste skärgård! Vi serveras en vällagad buffé där dryck ingår och har sedan kvällen fri att utforska fartyget och dess nöjesutbud.

Dag 2: Härnösand och Höga kusten

Vi äter frukost samtidigt som glider genom vackra vyer och lägger till i Härnösand klockan 10.00. Väl på fastaland finns det chans att följa med på fler extra utflykter eller bara strosa runt i denna Ångermanländska pärla.

Klockan 15.00 styr Cinderella åter ut och vi glider sakta inomskärs genom världsarvet Högakusten, vi passera kända platser som Högakustenbron och Ulvön innan Cinderella åter styr söder ut. Under kvällen äter vi en gemensam skaldjursbuffé och har gott om tid att fynda i den välsorterade taxfreen.

 

 

 

 

Dag 3: Cinderella – Stockholm – Hemorten

En välsmakande brunch serveras idag istället för frukost och resten av återresan mot Stockholm spenderas kanske på soldäck?
Under eftermiddagen når vi Stockholm och därefter återstår endast hemresan i vår bekväma buss.

Utflyktsprogram

Utflyktsprogram

Stadsvandring, lunch & bergsvyer

Följ med på stadsvandring genom Norrlands bästa sommarstad, med anor ända från 1585. Längs promenaden berättar vår guide allt om Härnösands spännande historia, byggnaderna och människorna som levt och verkat här.
Pris: 625,- per person / inkl. buss, guidning och lunch.

Stadsvandring i Härnösand

Upptäck Härnösand, en av Sveriges absolut mysigaste sommarstäder! Under den guidade promenaden får vi ta del av stadens historia och veta mer om byggnaderna och människorna som levt och verkat här genom tiderna.

Cirka: 1.timme och 30 minuter
Pris: 240,- per person / inkl. guidning.

Hemsö fästning – historia och havsutsikt

Låt våra duktiga guider ta dig med till kalla krigets dagar vid Hemsö fästning. I natursköna omgivningar, mitt i Ångermanälvens mynning, ligger det som en gång var kustförsvarets största anläggning.

Cirka: 3 timmar och 40 minuter
Pris: 725,- per person / inkl guindning och lunch.

Högakustenbron och lokala delikatesser

Följ med på en utflykt där du får uppleva allt från spektakulära broar till surströmmingtapas och historiska händelser. I fokus står så klart den mäktiga Högakustenbron, som med sina 180 meter ovan vattenytan är ett av Sveriges högsta byggnadsverk.

Cirka: 3 timmar och 10 minuter
Pris: 780,- per person / inkl. guidning och lunch.

Utflykt till Hernö Gin

Det doftar gott av enbär hos Hernö Gin i Dala, Home of Swedish Gin, strax utanför Härnösand. Vi besöker Sveriges första renodlade ginproducent vars destilleri är beläget i ett rött hus med vita knutar mitt i landsbygdsidyllen.

Cirka: 2 timmar och 30 minuter
Pris: 595,- per person / inkl guidning och provsmakning. Bekväma skor rekomenderas.

High Coast Whisky – rundtur med provning

Älskar du whisky och gamla skrönor? Då kommer du att älska den här utflykten! Efter ett kort fotostopp vid den mäktiga Högakustenbron är vi framme vid Ångermanälvens brusande mynning. Här ligger High Coast Whisky, ett av världens nordligaste whiskydestillerier.

Cirka: 4 timmar och 30 minuter
Pris: 980,- per person / inkl. guidning, provsmakning och lunch.

Med linbana till Skulebergets topp

Var beredd på en dag med svindlande vyer och en rejäl dos av vackra naturlandskap. Höga Kusten har världsrekord i landhöjning! Här går världens högsta kustlinje hela 286 meter över havet. Landhöjningen har skapat en unik skärgårdsmiljö av vikar, laguner och sjöar. På vår väg norrut till Skuleberget stannar vi till för att beundra Högakustenbron från utsiktsplatsen på Hornöberget.

Cirka: 4 timmar och 10 minuter
Pris: 795,- per person/ inkl. buss, guidning, Skulebergts linbana t/r och matig lunchsmörgås. OBS Utflykten kan ej bokas på avgången 17/4.

Karta

Hotell

Viking Cinderella
Viking Cinderella
Allas vårt favorit fartyg Viking Cinderella! Här finns någon för alla, god mat, underhållning och shopping till sjöglada priser! Läs mer om Cinderella här...
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara