Skip to main content

Fyra vinländer

Följ med oss på en händelserik rundresa till flera vindistrikt längs Donau. Under vår resa får vi prova vin i hela fyra länder! Vi utgår från slovakiska Bratislava som ligger strax norr om Ungern och öster om Österrike. Under våra resdagar får vi uppleva bland annat Elbedalgången, historiska Dresden och Wachaudalen.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Güstrow

Efter uppsamling och två färje överfarter når vi norra Tyskland. Vi fortsätter sedan till vårt övernattningshotell i Güstrow några mil söder om Rostock. Här övernattar vi och avslutar dagen med en middag på hotellet.

Dag 2: Güstrow – via vinprovning i Elbedalgången – Dresden

Efter frukost reser vi söderut genom Brandenburg och passerar Berlin. Efter ett stopp för lunch längs vägen når vi Sachsen och under eftermiddagen besöker vi vingården Weingut Jan Ulrich. Den ligger vackert vid floden Elbe och omgärdas av grönskande vinodlingar. Vi får lära oss om vingårdens verksamhet och får prova fyra viner. Vi fortsätter sedan de sista milen till Dresden där vi inkvarterar oss på vårt centrala hotell. Kvällens middag äter vi tillsammans på en restaurang i centrum.

Dag 3: Dresden – Bratislava

Efter en god frukost reser vi vidare och under förmiddagen passerar vi Prag. Vi fortsätter sedan vidare genom Tjeckien och in i Slovakien. Under början av kvällen kommer vi fram till Bratislava och vårt centrala hotell där vi kommer tillbringa tre nätter. På vår ankomstkväll ingår en gemensam middag på hotellet.

Dag 4: Utflykt Bratislavas vindistrikt

Efter frukost åker vi ett par mil norrut till vindistriktet norr om Bratislava. I det lilla vindistriktet produceras främst röda viner och det mest kända är Frankovka. Vi besöker vinkällaren Simak Zamok i Pezinok. Den ligger i stadens vackra slott som restaurerats och förvandlats till lyxhotell. Vi får en rundvisning i vinkällaren och provar fyra viner. Under eftermiddagen är vi tillbaka i Bratislava och får en stadsrundtur med en lokalguide. Staden som ligger vid Donau var länge enviktig stad i Österrike-Ungern under namnet Pressburg. Det varför först efter att Tjeckoslovakiens delning 1993 som Bratislavablev huvudstad i det nybildade Slovakien. I centrum finns en blandning av gamla historiska kvarter och moderna futuristiska byggnader. Vår rundtur avslutas med en promenad genom Gamla stan där vi bland annat får se statyn Cumil som blivit en populär sevärdhet. Efter lite fritid på vårt hotell beger vi oss till en lokal restaurang där vi äter kvällens gemensamma middag.

Dag 5: Heldagsutflykt Ungern med vinprovning

Vi äter en god frukost och gör sedan en heldagsutflykt in i närliggande Ungern. Efter cirka två mils körning korsar vi den ungerska gränsen och efter ytterligare några mil passerar vi Györ. Vi besöker sedan Benediktinklostret i Pannonhalma. Klostret har en tusenårig historia och är utnämnt till världsarv av UNESCO. Här får vi en rundvisning och provar fem viner. Vi fortsätter sedan till Györ för fri tid till att äta lunch på egen hand i de centrala kvarteren. Under eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell och på kvällen äter vi middag på egen hand på någon av restaurangerna i Gamla stan.

Dag 6: Bratislava – via vinprovning i Österrike – Ceske Budejovice

Efter frukost lämnar vi vårt hotell och reser in i Österrike. Efter cirka en timmas körning passerar vi Wien och vi fortsätter sedan till det kända vindistriktet Wachau. Under förmiddagen besöker vi vingården Lesehof Stagard i Krems an der Donau. Vi får lära oss mer om Wachaus viner och prova fem sorter. Efter tid för lunch på egen hand i närliggande vinbyn Langenlois reser vi nordväst och efter cirka två timmars färd når vi den tjeckiska staden Ceske Budejovice. Här övernattar vi en natt på vårt centrala hotell som ligger på bekvämt gångavstånd nära Gamla Stan. Stadens tyska namn är Budweis och här finns flera framstående bryggerier. Då vi anländer under sen eftermiddag finns det möjlighet att promenera till Gamla stan och det vackra torget där det finns gott om uteserveringar. På kvällen samlas vi på hotellet och äter kvällens middag.

Dag 7: Ceske Budejovice – Rostock

Vi lämnar vårt hotell och reser norrut via Prag. Under dagen stannar vi för fikapauser och för lunch. Under kvällen når vi Rostock där vi checkar in på vårt centrala hotell. Middag på kvällen.

Dag 8: Rostock – Hemorten

Det är dags att lämna Tyskland för denna gång. Med många härliga intryck reser vi vidare sista biten hemåt via Danmark, och snart når vi åter svensk mark och våra hemorter.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserFrån pris
2024-09-24Rundresa Fyra vinländerMer än 812 975:-BokaMer information

Hotell

Rundresa Fyra vinländer
Rundresa Fyra vinländer
Dag 1: - Hotel am Schlosspark, Güstrow Dag 2: Ibis Dresden Centrum, Dresden Dag 3-5: Ibis Bratislava Centrum, Bratislava Dag 6: Clarion Congress Hotel, Ceske Budejovice Dag 7: Vienna House Sonne, Ro...
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara