Skip to main content

Gotland - Björkhaga Strandby

Följ med till vår favortiö och bo på mysiga Björkhaga Strandby.
Här bor vi precis vid Östersjöns sandstrand, med egen badbrygga och pool.
Alla bor i egna sturgor med egen toalett/dusch, och i anläggningens restaurang serveras frukost och middag var dag.
 

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten - Björkhaga

Vi samlar upp och tar färjan via Oskarshamn till Visby. Efter ankomst tar vi oss de sista milen ner till Björkhaga som ligger strax utanför Klintehamn på Gotlands västra kust.

Dag 2: Stadsrundtur med utflykt till Lummelundagrottan

Denna dag ägnas åt Visby, rosorna och ruinernas stad. Tillsammans med vår duktiga guide promenerar vi genom det medeltida Visby, vi besöker kända platser som Almedalen och den botaniska trädgården. Vi strosar vidare i de vackra gränderna och passerar Visby Domkyrka och flera ruiner med spännande histo-rier. Efter vår promenad och lite kaffe eller lunch på egen hand kan de som vill följa med på en utflykt norr om Visby, till Lummelundagrottan. Vi får en guidad visning av dessa mäktiga droppstenar, och höra berättelsen om grottans upptäckt (entréavgiften tillkommer).

Dag 3: Utflykt Södra Gotland

Idag styr bussen söderut med ett besök i ett gotländskt änge. Dessa kulturlandskap bjuder på varierande växtlighet under säsongen. Vi fortsätter söderut och stannar till vid Kettelviks sandstensmuseeum innan vi når den välkända rauken Hoburgsgubben och den sydligaste delen av ön. Här finns möjlighet att köpa lite lunch eller fika på egen hand. Färden tillbaks går via Naturrum där vi får lära oss med om djur-och växtlivet på ön. Därefter följer vi sedan den vackra Ekstakusten förbi Karlsöarna tillbaks till Visby.

Dag 4: Utflykt Norra Gotland och Fårö

Idag reser vi norrut till Fårö. Under förmiddagen stannar vi till vid Bergmancenter (entréavgift tillkommer) och får höra mer om öns stolthet Ingmar Bergman. Här finns både permanenta och tillfälliga utställningar kring Bergman och hans liv. Vi besöker självklart också det fascinerande raukområdet på öns västra sida och Sudersand med sin härliga sandstrand. Ett lunchuppehåll och kanske även ett dopp i havet hinns med innan vi vänder åter via Slite tillbaka till Visby.

Dag 5: Björkhaga – Hemorten

Efter frukost och lite tid på egen hand i Visby (beroende på tidtabell) återstår nu bara hemresan. Färjan tar oss åter mot Oskarshamn, och den återstående bussresa till respektive avstigningsort.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserFrån pris
2024-08-27Björkhaga Strandby65 295:-BokaMer information

Hotell

Björkhaga Strandby
Björkhaga Strandby
3 mil söder om Visby ligger Björkhaga Strandby. På anläggningen finns egen restaurang, pool och egen strand med badbrygga. Här bor vi i bekväma stugor med bara några få steg ner till Östersjöns strand...
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara