Skip to main content

Geiranger - med Atlanthavsvägen och Trollstigen

Få länder har en så fascinerande natur som Norge. Under denna resa använder vi oss av både buss och båt, och en höjdpunkt är sjöresan på Geirangerfjorden. Vår buss tar oss även både uppför och nedför den berömda Trollstigen, så glöm inte att ta med kameran!

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten –Öyer/Hamar

Efter uppsamling reser vi över den norska gränsen och når så småningom vårt hotell i Öyer/Hamar, där incheckning och middag väntar.

Dag 2: Öyer/Hamar – Molde

Vi färdas vidare genom den vackra Gudbrandsdalen och på vår väg norrut ser vi det kända fjället Trollväggen. Här har många fallskärmshoppare kastat sig utför fjället. Vi gör också en utflykt till Atlanthavsvägen. Denna väg är uppbyggd på många småöar med broar ute vid öppna havet. Ett imponerande vägbygge! Efter denna utflykt väntar middag på vårt hotell i Molde.

Dag 3: Molde – via Trollstigen – Ålesund

Efter frukost ger vi oss vidare men på vägen passar vi på att ta en tur på den vackra Trollstigen. Självklart gör vi något lämpligt fotostopp innan vi når Ålesund, denna vackra stad belägen på Romsdals västkust. Här väntar en lokalguide för att visa oss runt innan vi tar oss till vårt hotell och den väntande middagen. Efter maten kan vi varmt rekommendera en kvällspromenad.

Dag 4: Ålesund – via Geirangerfjorden – Gjövik

Efter frukost väntar en fantastisk naturupplevelse, då vi med båt ska ge oss ut på en av Norges absolut vackraste och mest kända fjordar, Geirangerfjorden. Turen utgår från Ålesund och vi får njuta av vackra vyer med branta fjäll som stupar rakt ner i fjorden och vilda vattenfall innan vi når Geiranger. Här väntar vår buss och vi fortsätter resan till Gjövik. Här skall vi övernatta och äta gemensam middag.

Dag 5: Gjövik – Hemorten

Vi färdas vidare på flera vackra vägsträckor och lämnar Norge för denna gång. Framåt kvällen når vi våra respektive hemorter

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserFrån pris
2024-08-12Rundresa GeirangerMer än 88 995:-BokaMer information

Hotell

Rundresa Geiranger
Rundresa Geiranger
Dag 1: Scandic Hafjell, Öyer 12/8: Clarion Hotel Astoria, Hamar Dag 2: S candic Seilet, Molde Dag 3: Scandic Parken, Ålesund Dag 4: Quality Hotel Strand, Gjövik...
Resekalender
22/7Höga Kustenfrån 5 495:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara