Skip to main content

Åland

Åland är inte bara kryssningar. Åland består av en mängd öar som ligger mitt i Östersjön och är en självstyrande del av republiken Finland. Här finns mycket att se och göra. Våra lokalguider tar oss med på en härlig blandning av besöksmål. Bomarsund, Kastelholm, Finströms kyrka och mycket mer.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Mariehamn

Efter uppsamling styr vi norrut och når Grisslehamn, där vår färja till Åland väntar. Väl ombord finns möjlighet att fika och titta sig runt. När vi lämnat vår färja i Eckerö så beger vi oss mot Mariehamn. Vi checkar in på vårt centrala hotell där vi skall bo i tre nätter, middag väntar på hotellet.

Dag 2-3: Rundtur Åland

Nu har vi två hela dagar att utforska denna härliga och historierika ö, eller öar som det egentligen är. Åland består ju av en mängd mindre och större öar. Båda dessa dagar har vi hjälp av lokalguide som kan berätta mer om Ålands historia och alla trevliga och intressant platser. Vår guide kommer säkert berätta mer om när ryssen gjorde sitt intåg här vid 1800-talet. Ena dagen gör vi en rundtur i Mariehamn och besöker bland annat Kastelholm, Bomarsund och Smakbyn där vi också intar dagens lunch. Det bjuds på äkta Ålandspannkaka med kaffe. Åter på vårt hotell väntar middag. Vår andra dag så besöker vi den norra delen av Åland. Vi besöker bland annat Finströms kyrka och vackra Eckerö. Idag äter vi lunchen på Soltuna restaurang. När vi återkommer till vårt hotell så är kvällen fri för egna aktiviteter och middag på egen hand.

Dag 4: Mariehamn – Hemorten

Efter frukost så har vi lite tid för shopping eller en promenad innan vi tar oss mot vår färja som tar oss över till svensk mark. Väl ombord så intar vi en gemensam lunch ombord.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserFrån pris
2024-07-08Cikada Hotel, MariehamnFullbokad, väntelista5 095:-Boka på väntelistaMer information
2024-07-29Cikada Hotel, MariehamnMer än 85 450:-BokaMer information

Hotell

Cikada Hotel, Mariehamn
Cikada Hotel, Mariehamn
Hotell Cikada är ett mysigt hotell med bara nårgra hundra meter till strandprommenaden i Mariehamn. Hotellet har en egen restaurang med utservering och det finns tillgång till bastu, solarium och pool...
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara