Skip to main content

Skottland med buss

På denna resa reser vi med båt till Skottland och får se norra Tyskland och Nederländerna längs vägen. Vi reser med nattfärjan från Amsterdam till Newcastle. Här besöker vi de vackra områdena runt Perth och Edinburgh. Vi provar självklart god whisky och får höra mer om dess framställning. Vi besöker Edinburgh, njuter av Högländerna och andra vackra områden runt Oban och Loch Ness. Så följ med oss på en lite längre resa till Skottland!

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Delmenhorst

Efter uppsamling så kör vi söderut genom Danmark och vidare ner mot Delmehorst där vi skall övernatta och äta vår middag.

Dag 2: Delmenhorst – Amsterdam

Vi äter en god frukost innan vi tar oss mot Nederländernas huvudstad, Amsterdam och färjeterminalen i IJmuiden. Färden går via den tre mil långa Nordsjövallen, som förbinder Nordholland med Friesland och här stannar vi till en kort stund för att beskåda detta otroliga verk. Under eftermiddagen når vi färjeterminalen och vi checkar in och går därefter ombord på vår nattfärja som skall ta oss till engelska Newcastle upon Tyne. Ombord väntar hytter och en härlig middag.

Dag 3: Newcastle – Perth

Frukost serveras ombord innan vi anländer till Newcastle. Vi reser sedan norrut och gör stopp för lunch på vägen mot Crieff. Under eftermiddagen stannar vi till på Glenturret destillerit, här får vi en rundvisning och provar vi en sorts whisky. Därefter tar vi oss den korta biten till Perth och vårt hotell för fyra nätter. Middag väntar. 

Dag 4: Utflykt Högländerna med Loch Ness

Idag hoppas vi på klart och vackert väder för att kunna njuta ordentligt av ett fantastiskt naturscenario i de skotska Högländerna. Vi reser nordväst till The Great Glen som vi följer till Fort Augustus vid Loch Ness. Här gör vi ett uppehåll och ser på slusstrappan som är en del av Caledoniakanalen. De som önskar kan även promenera ner till stranden och blicka ut över en av världens mest omtalade sjöar, som sägs hem till det mytomspunna sjöodjuret "Nessie". Under eftermiddagen följer vi sjöns västra sida och passerar högländernas huvudstad Inverness. På vår färd söderut mot Perth passerar vi Cairngormmassivet där det finns flera skidorter. På kvällen väntar middag på vårt hotell.

Dag 5: Utflykt Glencoedalen och Oban

I dag skall vi göra en heldagsutflykt till den omtalade Glencoedalen med sina vidunderliga vyer och sorgliga historia. Vi bara njuter av den vackra skotska naturen med sjöar, berg och dalgångar. På vackra vägar färdas vi längs västkusten med sina många havsvikar och når så småningom den trevliga staden Oban, kallad porten till öarna. Här finns möjlighet att äta lunch och handla härliga yllevaror, för Skottland är ju känt för sina vackra plädar, tröjor och halsdukar. Naturligtvis hittar vi även här kiltar av högsta kvalitet. Vi vänder sedan åter till vårt hotell och middagen väntar.

Dag 6: Utflykt Blair Castle och Pitlochry

Dagen börjar med att vi tar oss norrut till Blair Castle, ett fantastiskt vitt slott med tinnar och torn. Detta var det sista slottet i Skottland som blev belägrat år 1746. Därefter får den mysiga staden Pitlochry ett besök. Det är en charmig stad med en elegant viktoriansk arkitektur. Här gör vi ytterligare en whiskyprovning men vi får även tid för lunch på egen hand. Därefter återvänder vi till Perth där vi får lite egen tid för shopping eller bara njuta av den trevliga staden. Middag på vårt hotell.

Dag 7: Perth – Edinburgh

Efter frukost beger vi oss mot Edinburgh, här upplever vi den skotska huvudstaden som ibland kallas ”Nordens Aten” och anses vara en av Europas vackraste huvudstäder. En lokalguide visar oss staden och vi beundrar Edinburgh Castle som tronar på sin klippa mitt i staden. Vi ser även bland annat ”The Royal Mile”, Princes Street, Holyrood House och stadsdelen Leith. Vi checkar sedan in på vårt  hotell och äter en gemensam middag.

Dag 8: Edinburgh – Newcastle

Nu börjar det bli dags att lämna Skottland. Vi sätter oss i bussen för att åter ta oss mot Newcastle där vår färja väntar på att ta oss till Amsterdam. Vi får våra hytter och äter vår trevliga middag tillsammans ombord.

Dag 9: Amsterdam – Lübeck

Frukost serveras ombord innan vi glider in i IJmuidens hamn. Därefter tar vi plats i vår buss och tar oss norrut mot vårt övernattningshotell i Lübeck, där resans sista gemensamma gemensam middag serveras.

Dag 10: Lübeck - Hemorten

Då var det dags att säga tack och farväl för denna gång. Vi åker samma väg som på nerresan och ser snart kända trakter. Framåt kvällen är vi åter hemma.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserFrån pris
2024-09-09Rundresa Skottland med bussMer än 816 995:-BokaMer information

Hotell

Rundresa Skottland med buss
Rundresa Skottland med buss
Dag 1: Hotel Thomsen, Delmenhorst 2 och 8 - Ombord DFDS Dag 3: The Mercure Perth Hotel, Perth Dag 4-7: 24/5: Moxy Fountainbridge, Edinburgh 9/9: Ibis Edinburgh Centre South Bridge, Edinburgh Dag 9:...
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara